René Peters. Foto: PR
René Peters. Foto: PR

Werkbezoek Tweede Kamerlid René Peters (CDA) aan Berkelland

BERKELLAND - Op maandagmiddag 28 september brengt CDA-Tweede Kamerlid René Peters een werkbezoek aan Berkelland met als thema: Jeugdzorg: meer rendement door verbinden en samenwerken. René Peters is woordvoerder jeugdzorg van de fractie van het CDA in de Tweede Kamer en wil graag praktijkvoorbeelden zien.

Het programma ziet er als volgt uit.
13.30 uur: ontvangst bij Grote Kerk te Neede (Kerkplein 1) en daarna toelichting huidig jeugdbeleid in Berkelland in gebouw Diekgraven (Kostersteeg 4). Daarbij wordt het recent ingestelde scheidingsloket besproken en worden ervaringen gedeeld.
15.00 uur: bezoek aan Jimmy’s te Neede (Bergstraat 10) waar de jongerenwerker samen met enige jongeren ingaan op de succeservaringen en welke kansen jongeren krijgen bij Jimmy’s.
16.00 uur: bezoek aan het Tussenstaphuis (Nieuwstraat 43, Eibergen), waar kwetsbare jong-volwassenen tussen 18 en 23 jaar wonen, die begeleid worden naar zelfstandig wonen. De initiatiefnemer vertelt over het concept en ervaringen.
16.45 uur: in de foyer van het Spieker (Kerkstraat 30, Eibergen) gaat het gezelschap in gesprek met een aantal zorgpartners en gaat men op zoek naar kansen in de samenwerking. Wat werkt, wat gaat goed en wat kan beter. Aanwezig zijn hierbij Opvoedingsondersteuning Opstap, Huisartsenpraktijk Berentsen en de Praktijkondersteuner en tevens lid Voormekaar Team.
18.00 uur: persconferentie via een livestream
CDA Berkelland roept inwoners nadrukkelijk op om vragen aan René Peters over de jeugdzorg vooraf door te geven via Facebook CDA Berkelland of via e-mail: info@berkelland.cda.nl. De vragen worden bij de persconferentie beantwoord. Deze persconferentie en daarmee ook de beantwoording van de vragen is live te volgen via de stream die via www.cdaberkelland.nl is te volgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden