Ook in Berkelland: het kampioenschap stoeprandje. Foto: PR
Ook in Berkelland: het kampioenschap stoeprandje. Foto: PR

Wie wordt kampioen stoepranden van Berkelland?

BERKELLAND - Op donderdag 24 september (in de Nationale Sportweek) van 15.30 uur tot 17.30 uur (inloop om 15 uur) organiseert Jantje Beton samen met Sjors Sportief binnen de gemeente Berkelland het eerste Berkellands Kampioenschap Stoepranden op Sportpark De Wildbaan van vv Reünie, aan de Haarloseweg 13 in Borculo, onder het motto: Sport doet iets met je!

Dit is opnieuw het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september. Voorafgaand aan en gedurende deze sportweek wordt dit thema zowel in beeld als in geschrift uitgedragen. De SportFederatie Berkelland gaat voorafgaande aan deze sportweek al los met stoepranden en vanaf volgende week kan iedereen daaraan meedoen.

Iedereen kent het spelletje ‘stoepranden toch’? Samen met vriendjes de bal tegen de stoepranden gooien en kijken wie er uiteindelijk de meeste punten heeft. In sommige steden, dorpen, wijken en buurten in de Achterhoek is het helaas bijna niet meer mogelijk om dit spel te spelen, omdat de stoepranden zijn verdwenen. Daarvoor zijn speciale Kerby’s, mobiele stoepranden, ontwikkeld, zodat je dit Oudhollandse spel overal veilig kunt spelen, zelfs op het strand.

Inclusieve sport op het BK
Stoepranden wordt normaal gespeeld in de leeftijdscategorieën van 4 tot 75+, het is voor iedereen geschikt. Deze eerste keer gaat de SFB voor de leeftijdsgroep 4 tot en met 12 jaar. Daarom is het Berkellands Kampioenschap (BK) Stoepranden op 24 september een inclusief evenement. Binnen de gemeente Berkelland zijn Sport Federatie Berkelland en Beweegwijs inmiddels begonnen met een goed ontvangen ‘herintroductie’ van stoepranden tijdens gymlessen en naschoolse opvangmomenten. Het spel is coronaproof bevonden doordat je op voldoende afstand van elkaar de bal kunt gooien en je alleen vooraf en achteraf je handen hoeft te desinfecteren. Uiteraard zorgen wij voor een heerlijke verfrissing tijdens de competitie.

Zin in beweging? Natuurlijk kun jij ook deelnemen aan het BK!

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.sjorssportief.nl. Bij vragen: info@warkhouse.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden