‘Programmeren’ bij BIEBlab Kunstwijs in Eibergen

EIBERGEN - Op woensdag 23 september van 15.30 tot 17.30 uur staat het BIEBlab in Eibergen in het teken van programmeren. De Bibliotheek Oost-Achterhoek organiseert het BIEBlab in de vestigingen Ruurlo en Eibergen, speciaal voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Aanmelden kan op onze site (www.oostachterhoek.nl/BIEBlab). Deelnamekosten: 2,50 euro. Er is plek voor tien deelnemers per bijeenkomst.

Kennismaken met programmeren
Wat zijn belangrijke dingen die je moet weten om te beginnen met leren programmeren, ongeacht met welke robot of in welke programmeertaal je aan de slag gaat? Weet je dat het heel leuk is om met deze dingen (ook zonder robot of computer) aan het werk te gaan? In deze workshop leer je op een speelse manier iets over de 'grammatica' van programmeren. Dat maakt het makkelijker om verder te gaan met (leren) programmeren.
Twee keer per maand worden er in de twee vestigingen activiteiten in het kader van BIEBlab Kunstwijs georganiseerd. In Ruurlo is dat op de eerste en derde woensdag van de maand, in Eibergen op de tweede en vierde woensdag in de maand. De ene keer verzorgt 'Muziek en Kunstwijs' het programma, de andere keer is de Bibliotheek Oost-Achterhoek verantwoordelijk voor de invulling van de dag. Natuurlijk houdt men zich bij deze activiteit aan de voorschriften voor het voorkomen van de verspreiding van corona.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden