Hans en Joke schonen 2400 kilometer op

NOORDIJK - Het wordt steeds schoner in Noordijk en verre omtrek. Meer dan 2400 km weg hebben Hans Hulshof en zijn vrouw Joke dit jaar al opgeruimd.

Hans en Joke, allebei 74 jaar, wonen aan de Lage Broekdijk in Noordijk. Ze doen dagelijks een ronde met de fiets om in beweging te blijven vanwege eerdere herniaklachten van Joke. Dat houdt je gezond, zeggen ze. En sinds ze deelnemer geworden zijn van HelemaalGroen nemen ze ook het zwerfvuil mee.
Dagelijks leggen ze afstanden af van tussen de 10 en de 15 kilometer. Niet alleen Noordijk heeft daar baat bij, ook Neede, Borculo en Haarlo vallen binnen hun reikwijdte. Noordijk is nog nooit zo schoon geweest en dat is natuurlijk niet alleen te danken aan dit fietsende echtpaar. Er zijn meerdere deelnemers van HelemaalGroen actief, maar niemand legt zoveel kilometers af. En het werkt lekker met zijn tweeën. Met vier ogen wordt gezocht, Hans hanteert de grijper en daar waar nodig gebruikt Joke de handschoenen. Hun formule is simpel: je bent lekker in beweging, je houdt je omgeving schoon en je krijgt een heel voldaan gevoel.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden