Collecte HandicapNL: Iedereen gelijke kansen

EIBERGEN - Iedereen eerlijke kansen! Dat is het thema dit jaar van de landelijke collecteweek van HandicapNL, die van 21 tot en met 26 september gehouden wordt.

De positie van mensen met een fysieke of verstandelijke beperking is niet altijd een makkelijke. En zeker in deze tijd van Corona merk je weer hoe lastig het vaak is als je een fysieke of verstandelijke beperking hebt. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen met een handicap die in een isolement raken, of het niet snappen en bang worden, ook in onze gemeente.

Maar ook zonder corona is het niet vanzelfsprekend dat mensen met een handicap gewoon mee kunnen doen. HandicapNL droomt van een Nederland waarin je met een handicap wel echt kunt meedoen. De organisatie meldt: "Wij willen een maatschappij waarin je eigen keuzes kunt maken. Waarin je weerbaarder bent en zichtbaar is wat je kan en niet wat je beperkt. Door je te ondersteunen om het heft in eigen handen te nemen. Familieleden helpen we een balans te vinden tussen draaglast en draagkracht. En we stimuleren de sociale kring en de complete maatschappij om met een open blik naar de mogelijkheden van mensen met een handicap te kijken. Iedereen hoort erbij, iedereen eerlijke kansen."

In Eibergen komen vrijwilligers langs met de collectebus (op genoeg afstand). Het is ook mogelijk te doneren in de digitale collectebus, met de QR-codes die de collectanten bij zich hebben. Iedereen kan ook direct geld overmaken aan NL71 ABNA 0491 1000 00 tav HandicapNL of doneren via de website www.handicap.nl

Collectanten gezocht
Door een aantal afmeldingen /zieken is men in Eibergen nog op zoek naar collectanten. Wie even tijd heeft in die week, kan contact opnemen met Liesbeth Speelman, 06 8359 5544.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden