Het echtpaar Lansink. Foto: Rob Weeber
Het echtpaar Lansink. Foto: Rob Weeber

Vincent Lansink Lid in de Orde van Oranje-Nassau

RIETMOLEN - Precies op de avond dat Vincent Lansink afscheid nam als voorzitter van de Stichting Gemeenschap Rietmolen, werd hij verrast door het bezoek van burgemeester Joost van Oostrum. Wederom heeft het Zijne Majesteit behaagd om iemand uit Berkelland Lid in de Orde van Oranje-Nassau te maken.

Door Rob Weeber

Uit het opsommen door Van Oostrum van de palmares van Vincent Lansink bleek wel dat de twee elkaar de afgelopen jaren regelmatig zijn tegengekomen. Bij Lansink stond altijd het belang van Rietmolen voorop en daar mocht niets voor wijken, bij voorkeur ook geen regelgeving vanuit het gemeentehuis. Hij was, aldus van Oostrum, ‘gedreven, eerlijk, praktisch, direct en een doener.’ Begonnen in 1989 als elftalleider en lid van de technische commissie van VV. Rietmolen, stoomde hij door naar het voorzitterschap van de Stichting Gemeenschap Rietmolen. Deze positie zou hij 25 jaar bekleden. Een bijzonder moment was de uitreiking van de ‘Gouden Pit’ in 2014 aan Rietmolen, de eerste prijs van het buurtproject ‘Kern met Pit”. Het bijbehorende gouden koffertje werd destijds door Van Oostrum overhandigd. Ook voor de terugkeer van het paasvuur, de herinrichting van het kerkplein en het mede-oprichten van de Stichting Kerkepaden heeft Lansink zich ingespannen. Echter, zoals hij na het overhandigen van de versierselen zei, hij heeft niet alles alleen gedaan. Zijn mede-bestuursleden verdienen net zoveel lof.

Vanwege de coronaregels kon Van Oostrum niet binnen 1,5 meter komen. Daarom mocht mevrouw Lansink de versierselen opspelden. Tot opvolger van Lansink als voorzitter van de Stichting Gemeenschap Rietmolen werd Patriek Piepers gekozen.

Foto: Echtpaar Lansink met de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Rob Weeber)

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden