Leave No Trace. Foto: Scott Green
Leave No Trace. Foto: Scott Green

Film ‘Leave No Trace’ te zien in Bibliotheek Neede

NEEDE - Op donderdag 1 oktober, vanaf 20.00 uur, vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Neede de film ‘Leave No Trace’. Iedereen is van harte welkom. De toegangsprijs is zes euro en leden van de Bibliotheek krijgen een euro korting. Natuurlijk worden de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus in acht genomen.

Will, een Irak-veteraan met PTSS (post-traumatisch srress syndroom), heeft zo’n afkeer van de beschaving, dat hij samen met zijn dertienjarige dochter Tom diep verborgen in de bossen bij Portland, Oregon leeft. Tot ze worden ontdekt. Dit prachtige, subtiele sociale drama van Granik is haar eerste film na Winter’s Bone (2010), de film die van Jennifer Lawrence een ster maakte. Deze film zou hetzelfde kunnen doen met de Nieuw-Zeelandse actrice Thomasin McKenzie, die geweldig is als Tom. Een naam die overigens pas gekozen werd na de repetities. Tom is namelijk de afkorting van Thomasin en werd tijdens de repetities steeds gebruikt. Een fictieve naam leek daarna niet meer te passen.

Programma en kaarten reserveren
Onder de naam CINEbieb vertonen vijf vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek in de wintermaanden maandelijks filmhuisfilms. In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete programma. Wie het totale overzicht van alle films zien, kan terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Toegangskaartjes voor de films zijn te koop op de website.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden