Fysio Eibergen Boemerang knokt zich naar winst

Algemeen

EIBERGEN - Een behoorlijk aantal toeschouwers was afgelopen zaterdag nieuwsgierig naar de start van Fysio Eibergen-Boemerang in de volleybalcompetitie 2020-2021. Een nieuw trainersduo en drie nieuwe speelsters rondom de oude kern en een goede voorbereiding beloofden wat voor de eerste thuiswedstrijd tegen LIVO uit Duiven-Westervoort.

De bezoeksters gingen in de eerste set voortvarend van start, terwijl Boemerang wat op zoek was naar de vaste patronen. De spelverdeelster van LIVO was goed op dreef en dus kon het blok van Boemerang geen vat krijgen op de aanval van de tegenstander. Ondanks een aantal foute serveballen van Boemerang hielden de partijen elkaar in evenwicht tot 23-23 maar toch ging de winst met 25-23 naar LIVO.

Een onherkenbaar Fysio Eibergen-Boemerang denderde vanaf de start in de tweede set over de ploeg uit Duiven heen. Goede servedruk zorgde ervoor dat de aanval van de LIVO werd ontregeld en wat de coach van de tegenpartij ook probeerde, Boemerang liep ver en pakte de set met 25-07.

In de derde set waren de rollen weer omgedraaid en was de start van LIVO voortvarend, toch pakte Boemerang de draad weer op en opnieuw bleef de partij lang in evenwicht. Duidelijk was dat LIVO niet weer een pak slaag wenste te krijgen en met een paar goede serveseries liep de ploeg uit Duiven verder weg en pakte het de set met 25-16.

In de vierde set was er lange tijd evenwicht tussen beide ploegen en even leek LIVO bij de stand van 15-17 weg te lopen van Boemerang. Een goede servebeurt van Mylaine v.d. Maas zorgde er echter voor dat LIVO geen punten meer pakte en met 25-17 werd de stand in evenwicht getrokken.

De korte vijfde set moest de beslissing brengen over winst of verlies. De ervaring van de speelsters van Fysio Eibergen-Boemerang gaf in deze set de doorslag en met knokvolleybal werd op de stand van 8-6 van speelhelft gewisseld. Een paar goede reddingen en fouten van LIVO zorgden ervoor dat Boemerang uitliep naar 10-06. LIVO scoorde nog twee punten maar verder kwam de ploeg niet en met 15-08 werd de set door Fysio Eibergen-Boemerang binnengehaald en dus de winst met 3-2.A.s. zaterdag speelt het team haar eerste uitwedstrijd tegen BOVO in Aalten, begin van de wedstrijd 18.00 uur. Rest nog te vermelden dat Henja Bloemena als eerste scheidsrechter haar debuut maakte in de 3e divisie. Ze had de wedstrijd goed onder controle en beide coaches konden nauwelijks op- en aanmerkingen maken op haar leiding.