Stoepranden om de titel. Foto: PR
Stoepranden om de titel. Foto: PR

Kyrana van Delden Berkellands kampioen stoepranden

BERKELLAND - Op donderdag 24 september (in de Nationale Sportweek) werd onder frisse maar zonnige omstandigheden op de velden van vv Reünie in Borculo het eerste Berkellands Kampioenschap Stoepranden georganiseerd door Jantje Beton in samenwerking met Sjors Sportief, Beweegwijs, het Graafschap College Sport en Bewegen en Sport Federatie Berkelland.

De kinderen waren vooraf in de gymlessen al bekend gemaakt met het spelletje en konden zich opgeven via www.sjorssportief.nl. Het leverde uiteindelijk 50 fanatieke deelnemers op in de basisschoolleeftijd. Die verzamelden zich na schooltijd op het veld en konden gelijk aan het stoepranden gaan op de mobiele kerby’s die op het veld waren gelegd. Er werden poules op leeftijd geformeerd en begeleiders toegewezen die de regels nog eens precies doornamen met de kinderen. Na het inspelen werd er gestart met de wedstrijden. Iedereen in de poules speelde een keer tegen elkaar, waarna de eindstanden werden opgemaakt.

Sirenes begonnen te loeien, drie brandweerauto’s uit het Brandweermuseum uit Borculo (dit museum bestaat dit jaar 50 jaar) maakten hun opwachting en reden hun mooie oude wagens sportpark de Wildbaan op. Waar ze de kinderen vertelden over hun pronkstukken en daarna het opnamen tegen de kinderen met het stoepranden.H

Daarna was het tijd voor de knock out-fase met de zestien beste deelnemers uit de poules. Na een spannende strijd was Kyrana van Delden uit Borculo de kampioen van Berkelland. Gedeeld waren Kim Oexman uit Neede en Marijn Engelman uit Ruurlo en derde Teun van Amerongen uit Borculo.

Volgend jaar hoopt de SFB alle leeftijdsgroepen, dus ook de senioren, volwassenen en mensen met een beperking mee te laten doen aan het toernooi. Dat kon helaas dit jaar niet. Net zoals een Nederlands Kampioenschap dit jaar niet door gaat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden