Hanke Struik met bewoonster mevrouw Raspe. Foto: Hans Prinsen
Hanke Struik met bewoonster mevrouw Raspe. Foto: Hans Prinsen

Een bijzonder feestje voor bewoners Esweg

EIBERGEN – De nieuwe bewoners van de twaalf gelijkvloerse woningen aan de Esweg in Eibergen hebben de sleutel van hun huis gekregen.

De eerste sleutel is officieel overhandigd door wethouder Van der Neut aan mevrouw Reimerink. Harry van der Lei, manager Wonen, refereerde in zijn toespraak aan de veerkracht van de bewoners. In eerste instantie kregen de woningen onderhoud, maar na zorgvuldig onderzoek is besloten om de woningen te vervangen voor nieuwe, gelijkvloerse woningen. Voor kersverse directeur Hanke Struik is het de eerste officiële handeling waar zij bij is. “Het is een heel bijzonder moment voor de nieuwe bewoners. Daar wil ik graag bij zijn en hen feliciteren met hun nieuwe thuis. Dit is het eerste officiële moment waar ik bij ben, ik hoop dat er nog veel volgen!”

Anders dan anders
Normaal gesproken wordt er na de toespraak door bewoners, medewerkers van de gemeente en van ProWonen en en andere belangstellenden een toost uitgebracht. Maar wat doe je in coronatijd? “Het liefst geven we een feestje voor en met de nieuwe bewoners, maar is nu lastig. Daarom hebben we 12 minifeestjes georganiseerd: elke bewoner heeft voor het nieuwe huis een tafel waar hij of zij met huisgenoten even een drankje kan drinken en proosten op het nieuwe huis.”

Energieneutraal
De twaalf nieuwe woningen zijn gasloos en zo goed als energieneutraal. De woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer zijn zonder traplopen te bereiken en dus heel geschikt voor oudere bewoners. Er zijn een paar mensen die graag naar deze locatie wilden terugkeren en dat is ook gelukt. Andere bewoners hebben een andere woning naar wens gevonden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden