Bernd Brackman speelt op 10 oktober pianosonates van Beethoven. Foto: BB
Bernd Brackman speelt op 10 oktober pianosonates van Beethoven. Foto: BB

Podium Eibergen start met pianosonates

Algemeen

EIBERGEN - Podium Eibergen heeft voor het cultureel seizoen '20-'21 opnieuw een afwisselende en verrassende serie concerten en projecten geprogrammeerd. Alle evenementen vinden volgens een speciaal coronaprotocol plaats in een veilige maar tegelijkertijd sfeervolle concertomgeving. Elk concert wordt op dezelfde dag twee keer uitgevoerd. Zo kan de anderhalve meter afstand tussen zowel publiek als musici gegarandeerd blijven en zijn er toch genoeg stoelen beschikbaar voor het publiek.

Op zaterdag 10 oktober opent pianist Bernd Brackman de concertserie met de laatste drie pianosonates van Beethoven. Beethoven schreef deze pianosonates bij wijze van afsluitend testament: zij vormen een ode aan de menselijke perfectie, met een vooruitblik op de hemelse oneindigheid. Dit concert wordt zowel om 14.30 als om 16.30 uur uitgevoerd.
De volgende kamermuziekconcerten zijn op zaterdag 19 december, zaterdag 6 februari 2021 en zaterdag 20 maart 2021. Te horen zijn onder meer de winnares van het Nederlandse Vioolconcours Coraline Groen in een programma met bajanspeler Robbrecht van Cauwenberghe. Het Forellenkwintet van Schubert wordt uitgevoerd door een speciaal voor de gelegenheid samengesteld kwintet. Het Animato Kwartet, een van de meest toonaangevende jonge Nederlandse strijkkwartetten, zal de concertreeks afsluiten met 'Die sieben letzten Worte' van Haydn.

Bijzonder project
Naast deze concertreeks vindt op zaterdag 7 november een bijzondere muziek- en beeldproductie plaats, gemaakt door Eibergenaren Anne Brackman (piano) en Tim Saulus (animated visuals). De concerten vinden plaats in de Brackman Boerderij in Eibergen en in de Kluntjespot in Haarlo.
Voor meer informatie over de concerten en activiteiten van Podium Eibergen zie onderstaande website. Wie graag een of meer van de concerten wil bijwonen, kan zich aanmelden via info@podiumeibergen.nl of via 06-40420320. Vanwege het coronaprotocol is aanmelding verplicht.


www.podiumeibergen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant