'Chantal (rechts) en Anne komen werken', een van de programma's deze avond.
'Chantal (rechts) en Anne komen werken', een van de programma's deze avond. Roel Krabben

Avondje ‘Belhamels Buut TV’ in plaats van buutavonden

Algemeen

'Er zullen dit jaar geen nieuwe hoogheden gekozen worden'

Door Henri Walterbos

BELTRUM - Het c-woord dat normaliter deze periode de kop weer op zou steken in de aanloop naar de 11e van de 11e, lijkt dit jaar verbannen naar een derde plek. De c-woorden die al maandenlang ieders leven beheersen, corona en Covid-19, zullen nog maandenlang de lijst van c-woorden aan blijven voeren. Wordt er dan helemaal geen carnaval gevierd? Zeker wel, maar dan binnen de richtlijnen. Vele carnavalsverenigingen in den lande hebben al besloten het carnaval 2020/2021 te cancelen, omdat ze carnaval, in verband met de uitbundigheid ervan, nu eenmaal geen feest vinden dat op 1.5 meter afstand van elkaar gevierd kan worden. Cancelen veel verenigingen al hun volledige jaarprogramma, toch zijn er ook verenigingen die proberen toch nog een beetje carnaval te vieren, zij het in een sterk aangepaste vorm. Zo ook de Belhamels in Beltrum.

“Het is nog ver weg maar we willen wel graag duidelijkheid scheppen. Geen carnaval is voor ons geen optie. We zullen dit jaar geen buutavonden houden en er zullen geen nieuwe hoogheden gekozen worden. We hebben ze niets te bieden immers. Het frühschoppen gaat niet door. Ik moet er ook niet aan denken ook. Dat kan toch niet,” is President Sander Esselink helder.

Carnavalesk tv-programma
Om helemaal niets te doen met carnaval, het grote zottenfeest stilzwijgend voorbij te laten gaan, dat is niet iets des Belhamels. Creatief als men in carnavalsland en dus ook in Beltrum is, is men nu volop bezig met een avondvullend carnavalesk tv-programma ‘Belhamels Buut TV’. “Het is een online livestream waar iedereen op af kan stemmen. Op zaterdag 7 november, vlak voor de 11e van de 11e, bieden we iedereen een ouderwets gezellige tv-avond aan. Ouderwets met het gezin of met vrienden voor de buis, een drankje en een hapje erbij, gezamenlijk tv kijken. Dat idee moet het een beetje oproepen.”

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. “We nemen enkele zaken op maar een deel zal ook live zijn, vanuit een geheime studio. Alles in een veilige setting. Het wordt een hilarische avond vol gekkigheid, zang, dans en knipogen. ‘De Klas van Bas’, onder leiding van Bas de Stofjas (Paul Scharenborg) en de buutcommissie hebben het een en ander bedacht en uitgewerkt. Allemaal een beetje buutachtig. Uiteraard ook vol actualiteit. Misschien zelfs nog wel met een ingelaste persconferentie van Minister President P. Rutje,” kijkt de President al vooruit. “Ook de familiequiz en de omroeper zullen niet ontbreken.”

Kosten nog moeite zijn gespaard. Wat geen enkele zenderbaas in tv-land lukt is ‘Belhamelszenderbaas’ Esselink wel gelukt. “Alle sterren van alle zenders verschijnen op ons kanaal deze avond. Toppers van zowel commerciële zenders als publieke omroepen komen voorbij. Veel programma’s zijn nog in de ontwikkelfase, maar het belooft een ouderwets gezellige tv-avond te worden.” Het programma zal middels een tv-gids huis aan huis bekend worden gemaakt. “Via een link kunnen mensen inloggen. Iedereen die het wil zien kan het zien. Ook buiten Beltrum.” Voor de avonden wordt nog een speciaal ‘Thuis voor de buis Belhamels gezelligheidspakket’ samengesteld wat mensen te zijner tijd kunnen bestellen. Komen we nog op terug.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant