'Gouden' rookworst bij Boenders

EIBERGEN - Het rookworstseizoen staat weer voor de deur bij Boenders. Dan breekt de tijd weer aan voor dampende borden stamppot met bovenop de rookworst.

EIBERGEN - Het rookworstseizoen staat weer voor de deur bij Boenders. Dan breekt de tijd weer aan voor dampende borden stamppot met bovenop de rookworst.

Gerwin van Keurslager Boenders: "Nu is de ene stamppot de andere niet en dat geldt ook voor de rookworst. Die van ons is 'van goud', want ook dit jaar weer hebben de keurmeesters van de Vereniging van Keurslagers onze rookworst met goud bekroond." De ambachtelijke rookworst, gemaakt van vers varkens- of rundvlees, werd door een onafhankelijk panel geproefd en ‘goud’ bevonden. “Het is niet de eerste keer dat we met ons eigen recept goud behalen. Onze rookworst bestaat geheel uit eersteklas, niet te vet varkens-, of rundvlees en wordt gewikkeld in een echte varkensdarm. We voegen ons eigen kruidenmengsel toe waardoor hij altijd lekker en gelijkmatig van smaak is. Daarna wordt de worst gedroogd tot hij ‘stroefdroog’ aanvoelt. Vervolgens steken wij de rookkast aan met een mengsel van beukenhout en zaagsel. Tot slot garen we hem iets voor. Met dit proces garanderen we altijd een perfecte en constante kwaliteit”, aldus Gerwin. De rookworst wordt ook verwerkt in onder andere de herfstsalade en de rookworstschotel. "Dat is 100 % genieten, onder het motto: goed eten en weerstand opbouwen !", aldus Gerwin. Voor de aantrekkelijke aanbieding van rookworst tot en met 18 oktober: zie de advertentie in deze krant.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden