Stichting Kerstactie Kerken Berkelland doet mee aan Rabo ClubSupport

BERKELLAND – Ook dit jaar organiseert Stichting Kerstactie Kerken Berkelland weer een kerstpakkettenactie voor de minima in de gemeente Berkelland. Daarom doet Stichting Kerstactie Kerken Berkelland mee aan Rabo ClubSupport.

De stichting gebruikt de bijdrage van de Rabobank voor de aanschaf van kerstpakketten. Hoe meer stemmen, hoe hoger de bijdrage van de Rabobank. Wie lid is van de Rabobank, kan nog tot 25 oktober via de Rabo App of op rabobank.nl/clubsupport op de ‘Kerstactie Berkelland’ stemmen. Voor leden die niet internetbankieren is er een alternatieve stemroute. Zij kunnen bellen naar 0544-474747 of een e-mail sturen naar communicatie.noa@rabobank.nl. Dan regelt de Rabobank alsnog een stemcode. Met deze stemcode kan men een stem uitbrengen via: www.rabo-clubsupport.nl/stemcode. Wie nog geen lid is en graag wil stemmen, kan nu nog lid worden; stemmen kan dan meteen.        

Doel van de Kerstactie van de gezamenlijke kerken in Berkelland is om inwoners van de gemeente Berkelland die in een uiterst minimale en moeilijke financiële situatie verkeren een levensmiddelenpakket voor de Kerstdagen aanbieden als steuntje in de rug. In 2005 is in de cliëntenraad van de gemeente Berkelland gesproken om iets extra’s te doen met Kerst voor de minima. “Of de kerken dit niet konden oppakken?” was hun vraag. Alle kerken in Berkelland werden uitgenodigd mee te denken over deze vraag. Op 28 februari 2006 was de eerste gezamenlijke vergadering. Instanties zoals de Sociale Dienst van de Gemeente Berkelland, Sensire en de Voedselbank hebben hun deskundigheid ingebracht. Na diverse vergaderingen is besloten een kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken te organiseren. De eerste Kerstactie is in 2006 gehouden. In februari 2008 is men een zelfstandige stichting geworden. Stichting Kerstactie Kerken Berkelland werkt samen met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA), de Voedselbank Oost-Achterhoek en de Stichting Schuldhulp Op Maat (SOM). Zij selecteren cliënten en sturen hen een brief met daarbij ons aanbod voor een kerstpakket. Die cliënten kunnen dan bij de stichting een pakket aanvragen (telefonisch of per e-mail). Na sluiting van de aanmeldperiode worden de pakketten besteld bij één van de supermarkten in de gemeente Berkelland (op roulatiebasis). Medio december kunnen de aanvragers hun pakket afhalen bij één van de vier afhaalpunten. Bij aanmelding kan het gewenste pakket worden doorgegeven. Er zijn pakketten voor alleenstaanden (winkelwaarde 35 euro) en voor gezinnen (winkelwaarde 45 euro).


www.kerstactieberkelland.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden