Het weerbericht voor Beltrum. Afbeelding: still uit de video

Het weerbericht voor Beltrum. Afbeelding: still uit de video

Buut TV zaterdagavond kijkcijferkanon

Algemeen

‘Op een gegeven moment zagen we dat we op 1200 plekken te zien waren’

Door Henri Walterbos

BELTRUM - Lang van te voren aangekondigd, bijna net zo lang werd er al naar uitgezien. Niet alleen geheel Beltrum maar ook omliggende plaatsen, zoals vele carnavalisten in Groenlo die ook aan de vooravond staan van een sabbatical carnavalsjaar. Zaterdagavond om 20.01 uur gingen er in Groenlo al apps rond ‘Heb jij al beeld? Zou het een grap zijn misschien?’ toen er nog geen bewegende beelden vanuit een geheime locatie in Beltrum waar te nemen waren. Geenszins een grap, als de Belhamels iets beloven en roepen dan ga er maar voor zitten. Vanaf het moment dat een enthousiaste President Sander Esselink de kijkers welkom heet, is de kijker aan de buis de gekluisterd, worden sanitaire stops uitgesteld om maar niets te hoeven missen. Ineens mis je om die reden de reclames.

De avond voltrekt zich in een razend tempo met laagdrempelig amusement. De Belhamels hebben niets teveel beloofd. Een avondje tv zoals we zoveel en zo vaak op nationale tv beleven, maar dan puur en oprecht met af en toe een steekje of een paar seconden zwart beeld. Niet met nepsmiles van de Gooise matras maar spontane lachbuien van het Beltrumse platteland, van echte mensen. Natuurlijk komen lokale helden voorbij als Bennie te Veluwe en Wilfried ‘Prutje’ Hoitink. Uiteraard.

Tal van kijkcijferhits van nationale tv komen voorbij, maar dan op zijn Beltrums; ‘Komt een man bij de dokter’, ‘Man bijt hond,’ ‘Zaai’, ‘Miljoenenjacht’, ‘Hart van Beltrum’, ‘Chantal en Anne komen werken’ en is de kijker getuige van hoe de leden van Hosté en de Poarnemers hun periode in quarantaine doorkomen. Met een pallet Grolsch pijpjes en sloffen sigaretten onder meer.

Sander Esselink kijkt na afloop met een goed gevoel terug op de historische tv avond die hij afsluit met de wens dat Buut TV eenmalig is. ‘Laten we hopen dat dit eenmalig was en we elkaar volgend jaar weer in een vol Belhamelshoes zien.’ Maar ook trots, vertelt hij een dag later. “Een bijzondere, geweldige en ook een historische avond. De laatste minuten voor de uitzending waren best even spannend. Nog heel snel even de laatste puntjes op de i. Toen zagen we dat er al zo’n 600 viewers in de wacht stonden. Dan denk je wel even: allemachtig, dit is niet normaal. En voel je wel even de druk. Maar het productieteam heeft het voortreffelijk gedaan! Op een gegeven moment zagen we dat we op 1200 plekken te zien waren. Dat zullen zo’n 5000 kijkers geweest zijn.” De reacties van kijkers sluiten hierbij aan. “We kregen na afloop gelijk berichten binnen, alleen maar complimenten! Het was met recht een historische avond. Een gevoel van trots overheerst.”

Kijk hier de uitzending terug. 

Prins Jelle en Adjudant Pascal kijken in 2070, na 50 jaar, terug op hun regeerperiode.  Afbeelding: still uit de video
In Hart van Beltrum aandacht voor overlast van buizerds in Beltrum.  Afbeelding: still uit de video
Zaai.  Afbeelding: still uit de video
Sander Esselink heft het glas aan het eind van de uitzending op een geslaagde avond.  Afbeelding: still uit de video
'Chantal en Anne gaan werken' als groentevrouwen.  Afbeelding: still uit de video
De redactie van Hart van Beltrum.  Afbeelding: still uit de video

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant