Samen (gezond) ontbijten. Foto: Leslie Schuurman

Samen (gezond) ontbijten. Foto: Leslie Schuurman

Gezond ontbijten op de Tormijnschool

Algemeen

NOORDIJK - Ook de Tormijnschool n Noordijk deed mee: afgelopen week werd op heel veel scholen in Nederland het Nationaal schoolontbijt georganiseerd, al voor de achttiende keer. Een aantal Tormijnkinderen had thuis al wat op, maar de meesten hadden gewacht tot ze op school waren.

In de klas werd gezamenlijk ontbeten waarbij volop keuze was uit gezonde producten. Het Nationaal Schoolontbijt is bedoeld om te benadrukken dat een goed en gezond ontbijt van belang is om goed te kunnen presteren. Zonder goed ontbijt is het lastiger om je te concentreren en ben je sneller moe. Dat heeft dan weer invloed op hoe goed je kunt opletten en hoe fit je je voelt.
Niet alle kinderen ontbijten elke ochtend. Soms omdat ze geen trek hebben of soms omdat ze te laat opstaan en er dan geen tijd meer voor hebben. In sommige gezinnen wordt er gezamenlijk ontbeten, in andere gezinnen ontbijten kinderen soms alleen. Op de Tormijnschool werd deze ochtend goed ontbeten, want: zien eten doet eten! De kleuters waren heel trots dat ze zelf hun boterham mochten smeren. Er iedereen had nog trek, de crackers, boterhammen en bolletjes vlogen erdoorheen. Ook werden er nieuwe combinaties uitgeprobeerd; zoals kaas met jam of kaas met plakjes komkommer. De kinderen vonden het vooral erg gezellig; 'Kunnen we dat niet elke vrijdagochtend doen, juf?"

Ook de oudere kinderen ontbijten op school. Foto: Sonja Grooters

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant