Herdenken overledenen

BORCULO/HAARLO/GEESTEREN/GELSELAAR - Koester de namen die wij gedenken… Op zondag 22 november worden in de protestantse kerken de overledenen van het afgelopen kerkelijk jaar herdacht. Een bijzonder moment als de namen worden genoemd van ieder die overleden is. Dit jaar zal dat ook in Protestantse Gemeente De Wijngaard anders zijn dan andere jaren.

PG De Wijngaard bestaat uit Borculo en de kerkdorpen Geesteren, Gelselaar en Haarlo. Na een onlineviering om 10.00 uur in de Joriskerk in Borculo, die met beeld te volgen is op www.pgdewijngaard.nl/meeluisteren, zullen in Borculo en de omliggende dorpen de kerken opengezet worden. In de eerste plaats is er ruimte voor de families van wie overledenen herdacht worden. Maar ook kan iedereen die dat wil naar de kerk in z'n eigen plaats komen om een kaars aan te steken, even stil te zijn of om iemand die hem lief was te gedenken.

De tijden zijn: in Hervormde Kerk Geesteren van 13.15 tot 14.00 uur. In Gelselaar van 13.30 tot 14.15 uur. In Haarlo van 14.15 - 15.00 uur. In Borculo van 15.00 - 15.45 uur. In de kerken wordt men verzocht om een mondkapje te dragen, de looproutes te volgen, anderhalve meter afstand te houden. Er mogen een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen.

Juist in deze tijd kunnen veel mensen behoefte hebben om even stil te worden of om die ene naam die voor hen zo belangrijk is te gedenken. Iedereen is van harte welkom om binnen te komen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden