<p>Leerlingen laten boeken &#39;zwerven&#39;. &nbsp;Foto: Melanie Lassche</p>

Leerlingen laten boeken 'zwerven'.  Foto: Melanie Lassche

Needse Daltonschool krijgt KinderzwerfboekStation

NEEDE - De Dr. Ariëns Daltonschool in Neede doet van alles om kinderen meer aan het lezen te krijgen. De oprichting van een KinderzwerfboekStation in de school draagt daar flink aan bij.

Het Station werd onthuld tijdens de Kinderboekenweek, waar de school veel aandacht aan besteedde. Zo werd de week geopend met een toneelstuk van de leerkrachten en waren er activiteiten waarbij het plezier in het lezen centraal stond. Een daarvan was het ZwerfboekStation, een kast vol boeken die de kinderen gratis mee mogen nemen en die ze als ze het uit hebben zo maar ergens kunnen achterlaten.
De organisatie achter dit idee dat het lezen moet stimuleren, probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten zoals bij de Dr. Ariëns Daltonschool. De meeste boeken in de kast werden geschonken door Kinderzwerfboek. Ze zijn te herkennen aan de sticker op de kaft waarop staat 'Neem me mee'. De boeken mogen dus mee naar huis genomen worden om thuis te lezen. Nadat het uit is kan de lezer het boek verder laten zwerven in de supermarkt, de trein, een attractiepark, tijdens een dagje shoppen. Ze mogen zelf een plek verzinnen, waar ze het kunnen neerleggen voor een ander kind. Leuk is ook dat de reis die het boek aflegt te volgen is op internet. Daarvoor moeten de kinderen op de website de code invullen die ze vinden op een sticker achterin het boek.
De Dr. Ariëns Daltonschool doet mee met Kinderzwerfboek, omdat de school het belangrijk vindt dat kinderen lezen. Zowel op school als thuis. Daarnaast stapt de school in omdat op deze originele manier álle kinderen de mogelijkheid hebben om een boek te lezen.


www.kinderzwerfboek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden