<p>Een bijeenkomst van de groep Powervrouwen. De foto is genomen voor het coronatijdperk. Foto: PR</p>

Een bijeenkomst van de groep Powervrouwen. De foto is genomen voor het coronatijdperk. Foto: PR

Tweede Kamerlid bezoekt pilot Powervrouwen

BERKELLAND - VVD-Tweede Kamerlid Bente Becker bezocht dinsdagmiddag de pilot Powervrouwen, een programma van gemeenten Bronckhorst en Berkelland voor vrouwelijke inburgeraars. Als Tweede Kamerlid voor de VVD maakt Bente Becker zich sterk voor integratie en deelname aan de arbeidsmarkt van deze kwetsbare groep. Tijdens het bezoek stellen de deelnemende powervrouwen zich voor en vertellen zij wat ze tot nu toe geleerd hebben tijdens het traject, en wat hen dat gebracht heeft. Vanwege de verscherpte corona maatregelen krijgen de dertig deelneemsters online les via Zoom.

Vrouwelijke nareizigers en gezinsmigranten in Berkelland
In deze pilot krijgen vrouwen begeleiding van Interbeek Support, in de vorm van groepsbijeenkomsten en individuele jobcoaching. Het doel is dat deze vrouwen zich bewust zijn van kansen en mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt en hiermee aan de slag gaan. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere positief denken en zelfvertrouwen, opvoedingsvragen, combineren van werk en zorg, gezondheid en opleiding en werken in Nederland.

Nieuwe Wet Inburgering
De pilot Powervrouwen is een van de pilots waarmee gemeenten kunnen experimenteren met de nieuwe Wet Inburgering. Per 1 januari 2022 treedt deze nieuwe wet in werking. Dit houdt in dat gemeenten de regie krijgen als het gaat om inburgering van statushouders, bijvoorbeeld het inkopen van de inburgeringslessen. Als voorbereiding op deze nieuwe situatie hebben gemeenten de kans gekregen om een plan in te dienen bij het Rijk voor een pilot, waarmee zij voor een kleine groep met deze nieuwe werkwijze kunnen starten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden