Topsporter Eva Hovenkamp op obs De Marke
Eva Hovenkamp gaf een clinic op obs De Marke. Foto: Eline Menop
Eva Hovenkamp gaf een clinic op obs De Marke. Foto: Eline Menop

Topsporter Eva Hovenkamp op obs De Marke

NEEDE - Niemand minder dan topsporter Eva Hovenkamp was aanwezig op openbare basisschool De Marke om de clinic 'topsport in de klas' te verzorgen in groep 6 en groep 8.

Via Topsport Gelderland kwamen de leerkrachten van obs De Marke in contact met het sportstimuleringsproject 'toppers bij jou op school'. Om het bewegen op het plein en in de gymzaal aantrekkelijker te maken voor kinderen. Er werd gekozen voor een clinic via Topsport Gelderland. Eva Hovenkamp kwam hiervoor naar Neede. Zij vertelde de groepen haar persoonlijke ervaringen en hoe zij dit niveau van topsport heeft kunnen bereiken. De kinderen kregen haar levensverhaal te horen en wat persoonlijke spullen te zien die Eva had meegebracht. Er was volop ruimte voor het stellen van vragen.

Na de eerste kennismaking in de klas gingen de groepen naar buiten. Hier werd kennisgemaakt met de topsport van Eva: het sprinten. Na een warming-up gingen de leerlingen onder begeleiding van Eva sprinten. De ochtend werd afgesloten het uitdelen van collectors items, een handtekening en natuurlijk een groepsfoto met Eva.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden