Computercursussen voor beginners in Bibliotheek Eibergen

Computercursussen voor beginners in Bibliotheek Eibergen

EIBERGEN - Iedereen die altijd al eens meer over de computer of Androidtablet willen weten, maar niet weet waar te beginnen, kan vanaf donderdag 3 december (van 14.00 tot 15.30 uur) terecht in de Bibliotheek Eibergen voor de nieuwe cyclus van computercursussen voor beginners. Deelname is gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek. Natuurlijk worden de corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Om vanuit de luie stoel te winkelen of te beeldbellen met familie en vrienden. Of met de computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door iedereen zelf en digitaal geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgt de deelnemer op een laagdrempelige manier persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan het tempo van de deelnemer en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men omgaan met het gebruikte apparaat. Klik & Tik bestaat uit module van zes lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw zes lessen, te volgen. Klik & tik 2 is een zelfstandig vervolg op Klik & Tik 1, maar deelnemen kan ook als de deelnemer al een beetje ervaring heeft en graag wat meer zou willen weten van Windows 10 en internet.

Opgave
Aanmelden is mogelijk door telefonisch contact op te nemen met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Natuurlijk kan iedereen zich ook aanmelden in de plaatselijke bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb voor 53 euro per jaar bij automatische incasso, of door het betalen van het cursusgeld van 60 euro.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden