Leerlingen op camera: actie kerstkaarten voor ouderen
Een interview voor de camera. Foto: Sonja Grooters
Een interview voor de camera. Foto: Sonja Grooters

Leerlingen op camera: actie kerstkaarten voor ouderen

NOORDIJK - 'Zit je haar wel goed?'. Dat vroeg de leerkracht van groep 7/8 aan drie leerlingen van de Tormijnschool toen ze 's morgens de klas in kwamen. Stijn, Meike en Nienke waren namelijk gevraagd om mee te werken aan een promotiefilm van de actie 'Kerstkaarten schrijven voor eenzame ouderen'.

Deze actie wordt elk jaar op touw gezet door het Ouderenfonds in samenwerking met PostNL. Leerlingen van de Tormijnschool hebben voorgaande jaren meegedaan aan deze actie. De jongste leerlingen hebben deze kaarten vorig jaar zelf overhandigd aan bewoners van De Bloesem in Neede. Mede hierdoor is de Tormijnschool benaderd om mee te werken aan een promotiefilmpje rondom deze actie. Behalve leerlingen van groep 8, zullen ook ouderen en een postbezorger in beeld komen.

Kinderen vertellen tijdens het interview aan wie ze kerstkaarten schrijven en of ze eenzame ouderen kennen. De kinderen vertellen dat ze het zielig vinden als mensen alleen zijn of weinig bezoek krijgen. Een kaartje kan ze dan weer blij maken, dat geeft een fijn gevoel. Ook vertelden de kinderen wat fijn is aan kerst: De pakjes onder de kerstboom, de gezellige tijd en dat je samen met je familie lekker gaat eten!

Binnenkort zal het filmpje worden gepubliceerd op de website van het Ouderenfonds en op de site van PostNL.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden