Noariker Jaorgang 2020 met heel veel 'Old Niejs'
<p>De omslag van de uitgave 2020. Foto: PR</p>

De omslag van de uitgave 2020. Foto: PR

Noariker Jaorgang 2020 met heel veel 'Old Niejs'

NOORDIJK - De Historische vereniging Oud Noordijk heeft ook dit jaar een 'Noariker Jaorgang' samengesteld voor leden en eventuele andere belangstellenden. Het boekwerk met heel veel 'Old Niejs' is deze week van de persen gerold. Teksten met fraaie foto’s laten de lezer genieten van de tijd van toen. Het boek wordt komende dagen gratis bij de leden van Oud Noordijk bezorgd. Voor andere liefhebbers zijn enkele exemplaren beschikbaar. Zij kunnen zich melden bij één van de bestuursleden.

Ook dit keer is de inhoud veelzijdig. De redactie van Oud Noordijk onder leiding van Wim Meerman besteedt deze keer onder meer aandacht aan vertrokken Noordijkers, in dit geval de familie Markerink (Beinzink). Verder wordt het doen en laten van veelzijdig bestuurder Mans Reurink uitvoerig belicht en datzelfde geldt voor Hendrik Stokkers, gevangene in Luckenwalde. Voor veel oud-Noordijkers en oud-Needenaren zal het verhaal over Kamp Leppink (rond de Tweede Wereldoorlog) veel betekenen. Verder Old Noariks krantennieuws, de klas van Meester Leerink en informatie uit eigen archief. Het geheel is voorzien van mooi en herkenbaar oud fotomateriaal. Al met al een lezenswaardig boekwerk dat zeker past is de traditie van Oud Noordijk om elk jaar iets dergelijks voor met name de leden te realiseren. Er zijn inmiddels achttien jaargangen en andere publicaties verschenen.

Toekomst onzeker
Of dat in de toekomst op dezelfde wijze door blijft gaan is de grote vraag bij bestuur en redactie. Het kunnen beschikken over voldoende, passend materiaal voor een jaarlijkse Noariker Jaorgang wordt steeds moeilijker. De redactie wil herhalingen voorkomen, de artikelen moeten kwalitatief gezien de toets der kritiek kunnen doorstaan en een duidelijke meerwaarde hebben. Dat is de kracht van de jaargang en dat moet ook zo blijven, vindt de redactie, die naast Wim Meerman bestaat uit Jan Krooshof, Joop Seebus en Henk Klanderman.
Meerman wil graag benadrukken dat suggesties en bijdragen van zowel leden van Oud Noordijk alsook buitenstaanders van harte welkom zijn. Voor meer informatie over de vereniging en haar doelstellingen wordt verwezen naar de website van Oud Noordijk. Daar is ook een schat aan informatie te vinden over allerhande zaken die allemaal betrekking hebben op Noordijk in vroeger jaren.


www.oudnoordijk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden