Write for Rights in de Oude Mattheüs in Eibergen

Write for Rights in de Oude Mattheüs in Eibergen

EIBERGEN - Op zaterdag 12 december, van 13.00 tot 17.00 uur is er in de oude Mattheüs, Grotestraat 50 in Eibergen weer gelegenheid om mee te doen aan het jaarlijkse schrijfevenement Write for Rights van Amnesty International. Iedereen wordt gevraagd daar enkele brieven te schrijven voor mensen in de wereld die groot onrecht is aangedaan. Want het schrijven van brieven naar presidenten, ministers en koningen kan wereldwijd levens veranderen. Ook liggen er voor kinderen (en volwassenen) blanco kaarten klaar met de uitnodiging om daar een tekening op te maken voor de mensen voor wie wordt geschreven. Natuurlijk worden de regels van het RIVM strikt nageleefd.

Wie niet kan op die zaterdag, kan op de dag van de mensenrechten, donderdag 10 december, naar 's Werelds Eerste Midwinterhoorn Atelier, de WEMA aan de Brink komen. Daar kan iedereen een schrijfpakket met brieven en kaarten ophalen tussen 14.00 en 17.00 uur. Ook is een pakket te bestellen op info@berkelland.amnesty.nl.. Op beide locaties zijn werkgroepleden van Amnesty Berkelland aanwezig om mensen te woord te staan en deze actie verder toe te lichten.

Verder worden geïnteresseerden uitgenodigd om de film ‘Ik alleen in de klas’ op donderdagavond 10 december in de oude Mattheüs te komen bekijken. Deze avond wordt georganiseerd samen met de werkgroep Inspiratie en Ontmoeting (I&O) van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken. Voor het bijwonen van de film dient men zich uiterlijk 6 december op te geven via info@berkelland.amnesty.nl met vermelding van bijwonen film.
Een hoge score halen bij de Cito-toets en toch een vmbo-advies krijgen. Met vrienden naar de club en geweigerd worden door de uitsmijter. Grapjes van klasgenoten moeten ondergaan. Het zijn de vormen van alledaags racisme die de kinderen van regisseur Karin Junger en hun vrienden voor de kiezen krijgen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden