Eibergen komt digitaal bijeen
<p>Het nieuwe logo: Eibergen is in beweging. Foto: PR</p>

Het nieuwe logo: Eibergen is in beweging. Foto: PR

Eibergen komt digitaal bijeen

EIBERGEN - Het is als gevolg van de coronapandemie wel de tijd van bijzondere gebeurtenissen. Zo was er woensdag de Digitale Dorpsavond in Eibergen. Met een forum van de Taskforce Centrumplan Eibergen, visueel zichtbaar op de monitor, en zo’n 25 toehoorders via een zoom-bijeenkomst. Via chats kond de laatste groep vragen stellen. Zoom is het digitale medium dat in corona-tijd veel wordt gebruikt om elkaar toch te kunnen ontmoeten in zogenaamde videoconferenties.

Door Rob Stevens

De voorzitter van de Tasforce, Peter van Heek, opende de avond. De avond begon met de vertoning van een filmpje waarin te zien was hoe de revitalisering van het centrum van Eibergen tot dusver vorm heeft gekregen. Eibergenaren zal de nieuwe bestrating met eronder de vernieuwde riolering, het straatmeubilair, nieuwe parkeerplaatsen, de straatverlichting en de plantenbakken niet zijn ontgaan. De laatste fase van de herinrichting van het centrum is nu aangebroken, de herinrichting van het Brinkplein. Het is de plaatselijke architect Rob Klein Goldewijk die aan de hand van schetsen een beeld gaf van het nieuw Brinkplein dat Eibergenaren dit voorjaar onder hun voeten zullen voelen. Ook hier weer veel groen in de vorm van plantenbakken, een slingerende strook met afwijkend gekleurde klinkers over het plein en een podium, in de hoek voor het Kruidvat, waarvan nog niet helemaal duidelijk is hoe het er uit komt te zien. De weg met éénrichtingsverkeer wordt verlegd voor de Jumbo langs waardoor een groter plein met meer horeca-potentie ontstaat. De ‘meanderende strook’ is het visuele startpunt van een verbinding met het wandelgebied De Maat, de Berkel en verder weg het gebied rond het Muldershuis en de Kruidenhof.

Eibergen moet zich als één van de belangrijke kernen in de Achterhoek met de herinrichting een nóg prominentere positie verwerven. Dan is presentatie belangrijk. Koen Beekmann liet deze avond de nieuwe slogan en het bijpassende logo zien waarmee Eibergen ‘de markt op gaat’. De Eibergse strijdkreet waarmee dat gebeurt, luidt: Eibergen is in beweging. Het groen-blauwe logo, met de kleur van natuurlijke groen en (Berkel)water, is een symmetrische vlindervorm waarin de letters E - I - B zijn verwerkt tot een dynamische fladderende eenheid, Eibergen in beweging. Tonni Wormgoor vertelde over het project Spacetime Layers dat momenteel loopt en het nieuwe jaar veel mogelijkheden biedt om Eibergen in al haar facetten aan de buitenwereld te tonen. Het was jammer dat de techniek hem in de steek liet om één en ander te tonen. Maar het wordt een app waarin elke vereniging, horecagelegenheid, theater, horeca, ondernemer, kunstenaar, noem het maar op, zichzelf voor de wereld kan tonen. Met tekst, (bewegend) beeld en met links naar andere relevante bronnen. Onderdeel van de app is een spel voor kinderen en hun ouders: de Berkelgame. Daarin moeten opdrachten worden uitgevoerd in een virtuele omgeving waarin het werkelijke Eibergen, Rekken, het Zwilbrock en Vreden samenkomen in één mysterieuze wereld met digitale figuren. Op allerlei plekken spreken zij de speler aan op diens smartphone om hun directe omgeving te ontdekken en een oud mysterie op te lossen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden