Kerstkaarten helpen Oegandese kinderen naar school

Kerstkaarten helpen Oegandese kinderen naar school

EIBERGEN - Corona heeft ook in Oeganda veel slachtoffers geëist. Niet eens doordat er zoveel besmettingen zijn, veel minder dan in Nederland. Maar ook op andere manieren richt de pandemie veel schade aan: scholen zijn al sinds maart dicht en online les kan alleen als je geld hebt voor elektriciteit, laat staan een laptop en internet. Veel mensen verloren hun baan en daarmee hun inkomen. En dat alles zonder overheidssteun. Prijzen van eten zijn enorm omhoog gegaan.

"Mijn dochter komt uit het dorp Alarek in Noord-Oeganda", vertelt Liesbeth. "We proberen de kinderen daar ieder jaar een beetje te steunen met schoolspullen en een maaltijd op school. In februari hopen de scholen weer open te gaan."
Inwoners van Eibergen kunnen daarbij een handje helpen. "Wie kerstkaarten stuurt naar iemand in de bebouwde kom van Eibergen plak dan geen postzegel. Wij brengen uw kerstkaarten graag rond, voor 0.70 cent per kaart. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de kinderen in Alarek. Uw pakje kerstpost kunt u in de brievenbus doen bij dorpshuis de Huve, of bij ons, Hoogkamp 96. Of bel naar Liesbeth 06-83595544, dan komen we het bij u ophalen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden