Judith Woerdman met de boterkoek waarop het resultaat staat geschreven. Foto: PR

Judith Woerdman met de boterkoek waarop het resultaat staat geschreven. Foto: PR

360 kg zwerfvuil in een jaar

Algemeen

BERKELLAND - Elke week lopen Judith Woerdman en Wim MacLean om een stuk van hun woonplaats Borculo te ontdoen van zwerfvuil. Het zijn zwerfvuilmaatjes, die gebruikmaken van de app van Helemaal Groen. Vorig jaar december zijn ze begonnen. Ze hebben er alle twee veel plezier van en kicken op de duimpjes die ze krijgen. Ze komen van alles tegen. Metaal, glas en plastic scheiden ze van het restafval.

Wim gaat voor de groene lijntjes op de kaart - het zichtbare resultaat van de app - en Judith gaat voor de kilo’s. Samen hebben ze al heel wat opgehaald. Ter gelegenheid van één jaar samen zwerfvuil rapen werd Judith blij verrast met een boterkoek, waarop het resultaat van dat jaar stond geschreven: 360 kg zwerfvuil. Die verrassing viel goed in de smaak. Op de vraag wat de meest spectaculaire vangst was antwoordt Judith: “Het ontruimen van een verlaten zwervershol.” Maar zien ze ook dat het groener wordt in Berkelland? “Absoluut“, zegt Wim, “we vinden minder zwerfvuil. Met bijna 300 deelnemers in Berkelland, die ook van een schone leefomgeving houden, vormen we een ijzersterk team.”

Ook ver buiten Berkelland neemt de populariteit van Helemaal Groen zichtbaar toe. Zo’n 1800 deelnemers buiten Berkelland hebben zich aangesloten bij dit succesvolle initiatief in de Achterhoek. Op de kaart zie je nu overal groene plekken ontstaan. Helemaal Groen is ontwikkeld door Jaap de Boer, dierenarts in ruste uit Geesteren en wordt gesteund door de Gemeente Berkelland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede