<p>De jongste ambassadeurs van HelemaalGroen. Foto: PR</p>

De jongste ambassadeurs van HelemaalGroen. Foto: PR

2500 deelnemers aan HelemaalGroen

BERKELLAND - Femke uit Neede en Amy uit Markelo, allebei 11 jaar, zijn de jongste ambassadeurs van HelemaalGroen. Ook zij hebben vorig jaar bijgedragen aan de door de gebruikers van de app opgeschoonde kilometers in Nederland.

Helemaal Groen is een initiatief van Jaap de Boer. Met zijn stichting Helemaal Groen heeft hij een app ontwikkeld, die iedereen gratis kan downloaden. Daarna is het de bedoeling dat de app-gebruiker tijdens zijn wandelingen afval verzamelt, terwijl hij de app heeft ingeschakeld. De app is gekoppeld aan de kaart op app.helemaalgroen.nl en toont de gewandelde en opgeschoonde route als een groen lijntje op de kaart. Na een maand wordt de lijn bruin, als signaal dat het goed is om de route nogmaals te lopen en op te schonen. De ervaring leert dat een route die regelmatig wordt opgeschoond, steeds minder snel weer wordt vervuild met zwerfafval.

In totaal is er met gebruik van de app nu al meer dan 70.000 km opgeschoond. Inmiddels hebben zich al meer dan 2500 mensen aangemeld bij HelemaalGroen en de verwachting is dat er dit jaar dik over de 100.000 km wegen en paden geregistreerd opgeschoond zullen worden. Verspreid over de Achterhoek zijn er al overal groene spotjes ontstaan waar mensen met de app hun schoonmaakactie hebben geregistreerd. Er zijn 469 deelnemers vanuit de Achterhoek. Ook burgemeester Joost van Oostrum en wethouder Anjo Bosman zijn ambassadeur van HelemaalGroen, net als Marcel Meijer, beleidsmedewerker van de gemeente Berkelland.


www.helemaalgroen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden