Gerda ter Denge, kandidaat-wethouder, voorgedragen door het CDA. Foto: PR
Gerda ter Denge, kandidaat-wethouder, voorgedragen door het CDA. Foto: PR

Gerda ter Denge kandidaat wethouder CDA Berkelland

BERKELLAND - Op 15 december heeft CDA-wethouder Marijke van Haaren aangegeven dat ze vanwege privéredenen haar taak als wethouder van de gemeente Berkelland per 1 januari 2021 neerlegt. Het CDA is Marijke dankbaar dat zij vanaf 2015 zich met hart en ziel heeft ingezet voor deze mooie gemeente Berkelland. Haar kennis, expertise en grote netwerk hebben bijgedragen aan Berkelland zoals het nu is. Vanuit een persoonlijke betrokkenheid en grote inzet heeft Marijke haar wethouderstaak ingevuld. Het CDA wenst Marijke en haar man Jan veel sterkte toe in alles wat komen gaat.

Dit betekende dat het CDA op zoek moest naar een nieuwe kandidaat voor het wethouderschap. Na een interne inventarisatieronde heeft de CDA-fractie een profielschets vastgesteld waaraan de kandidaat-wethouder zou moeten voldoen. Met deze profielschets is gezocht naar een ervaren bestuurder die op korte termijn beschikbaar is en die de vacante portefeuille goed zou kunnen invullen voor de gemeente Berkelland en haar inwoners. Dat is gelukt. Het CDA draagt Gerda ter Denge voor als kandidaat wethouder.

Gerda ter Denge is 63 jaar, woont in Losser, is getrouwd en heeft twee dochters. Ze heeft vele jaren politieke ervaring, onder andere als statenlid in Overijssel en als fractievoorzitter en wethouder voor het CDA in de gemeente Losser. Zij is momenteel bestuursvoorzitter bij de stichting Onderwijsbegeleiding Oost Nederland, toezichthouder bij een organisatie die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft een bureau voor mediation en coaching. Gerda ter Denge is fulltime beschikbaar en kan per direct beginnen aan het mooie ambt van wethouder in Berkelland. Ze past uitstekend in het functieprofiel en wordt daarom door de CDA-fractie voorgesteld als kandidaat-wethouder voor het CDA in het college van de gemeente Berkelland. Zij wordt in de raadsvergadering van 19 januari voorgedragen als wethouder.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden