Herinrichting centrum Eibergen gaat laatste fase in
De Brink in Eibergen . Foto: Rob Stevens
De Brink in Eibergen . Foto: Rob Stevens

Herinrichting centrum Eibergen gaat laatste fase in

Herinrichting centrum Eibergen gaat laatste fase in

EIBERGEN - De laatste fase van de herinrichting van het centrum van Eibergen is nu aangebroken. Pal voor de Jumbo staat een graafmachine geparkeerd. Een brede zwarte gleuf laat zien waar de loop van de nieuwe Brink komt, straks aansluitend op het al aangelegde oostelijker gelegen deel. Een éénrichtingsweg.

Door Rob Stevens

De Brink wordt meer verplaatst van de HEMA richting de Jumbo. Daardoor ontstaat een groter aaneengesloten plein dat in de nabije toekomst kan worden gebruikt voor evenementen. De Taskforce Eibergen heeft het over een verblijfsgebied waar ruimte is voor nieuwe horeca-activiteiten. De Taskforce is een projectgroep van ondernemers en inwoners uit Eibergen en gemeenteambtenaren. Zij houdt zich bezig met de revitalisering van het centrum van Eibergen en de communicatie daaromtrent.

Al eerder werd het deel rond het directe centrum van Eibergen voorzien van nieuwe bestrating met dito riolering, straatmeubilair, nieuwe parkeerplaatsen, straatverlichting en her en der plantenbakken. Het is de bedoeling dat het centrum vergroend, een plek waar het goed toeven is. Het plein wordt aangelegd met klinkers. Op de digitale dorpsavond had de plaatselijke architect Rob Klein Goldewijk het over de bouw van een podium op het plein en de aanleg van een slingerende strook met afwijkend gekleurde klinkers. Zo ontstaat een visueel startpunt voor een verbinding vanuit het centrum met het wandelgebied De Maat, het wandelgebied Marke Mallem en verder weg het gebied rond het Muldershuis en de Kruidenhof.

Eibergen moet zich als één van de belangrijke kernen in de Achterhoek met de herinrichting een nóg betere positie verwerven. Dan is presentatie belangrijk. Daarom is een nieuwe slogan gelanceerd met bijpassende logo. De Eibergse strijdkreet waarmee dat gaat gebeuren luidt: Eibergen is in beweging. Tijdens de digitale dorpsavond liep nog niet iedereen meteen warm voor deze leuze. Wel voor het groen-blauwe logo, met de kleur groen voor natuur en blauw voor (Berkel)water. Het logo heeft een symmetrische vlindervorm waarin de letters E - I - B zijn verwerkt tot een dynamische fladderende eenheid, Eibergen in beweging.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden