Paulien Boverhof overhandigt Sander Esselink de cheque, gadegeslagen door Leo Scharenborg en Joyce Ribbers. Foto: Henri Walterbos
Paulien Boverhof overhandigt Sander Esselink de cheque, gadegeslagen door Leo Scharenborg en Joyce Ribbers. Foto: Henri Walterbos

Naoberfonds Beltrum pakt uit voor ‘De Stroet’

Algemeen

Uitzonderlijke donatie van 20.000 euro voor ‘viergeneratiespark’

Door Henri Walterbos

BELTRUM - Terwijl in de speeltuin enkele meters verderop de eerste spade de grond in gaat om Speel- en Beweegpark De Stroet te realiseren beleven bij de pannakooi vier mensen een heuglijk moment: de overhandiging van een forse cheque.

Het zijn voorzitter Sander Esselink en bestuurslid Leo Scharenborg van de Stichting Speel en Beweeg Park De Stroet, die in een anderhalve meter rondo in gesprek zijn met Paulien Boverhof en Joyce Ribbers, respectievelijk voorzitster en secretaris van Naoberfonds Beltrum. De dames komen namens het fonds een cheque uitreiken van maar liefst 20.000 euro, bestemd voor de aanleg van het viergeneratiespark, het nieuwe paradepaardje van Beltrum.

Enthousiast
“Wij zijn als Naoberfonds Beltrum heel erg enthousiast over dit initiatief. Dit is nu echt een project dat gedragen wordt door en ontwikkeld is voor Beltrum.” Paulien steekt haar enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Dit past helemaal in Beltrum. Het is iets voor alle doelgroepen, van jong tot oud. Peuters, bejaarden, sportievelingen, of zij die juist moeilijker kunnen. Het initiatief wordt onderstreept en ondersteund door alle organisaties hier in Beltrum. Het is heel uniek, vandaar dat we als bestuur besloten hebben dat we hier meer aan willen geven dan we normaal gesproken zouden doen", zegt Paulien.
"De verzoeken die we krijgen gaan meestal om bijdragen van een paar honderd tot 2000 euro. In dat geval hebben we gedacht 20.000 euro beschikbaar te stellen, want het is ook nog eens hard nodig, naast de subsidies waar ze nog mee bezig zijn. Het is echt iets van ons allemaal”, aldus Paulien.
Ook Joyce merkt dat het plan breed gedragen en omarmd wordt in Beltrum, ook onder de jongeren. “Het is een prachtig plan. Het is heel mooi om te zien dat het voor alle generaties iets heeft, dat er ook gekeken wordt hoe alle generaties erbij te betrekken. Het is echt iets wat bij Beltrum past. Ik zie dat iedereen de berichtgeving fanatiek deelt op Facebook en dat ik merk dat het onder jongeren leeft. Ik hoor vriendinnen en familie erover. Dat is mooi.”

Grote schenking
Beide heren horen de dames glimlachend aan, ondertussen al met een schuin oog kijkend naar de cheque die beide dames nog in hun handen hebben. Ze zijn blij met het honoreren van het verzoek vanuit de stichting. Leo Scharenborg hierover: “We hebben het verzoek in twee fases gedaan. In het begin, zo’n twee jaar geleden, hadden we alleen nog maar ideeën in ons hoofd. Toen kregen we al een bijdrage van 2500 euro om het ontwerp te maken. Dat was zeer welkom. We hebben vervolgens het Naoberfonds Beltrum als het ware meegenomen in het project, hen steeds op de hoogte gehouden van waar we mee bezig zijn. Nu zijn we blij met deze grote schenking. Het is een groot project en we zijn dan ook opgetogen dat Naoberfonds Beltrum het bedrag daaraan aangepast heeft. Het gaat immers om een totale investering van ruim 300.000 euro.”

Donateurschap
Ook Sander straalt over de forse bijdrage. “De aanvragen bij Leader Achterhoek lopen. Zij hebben als doelstelling het ondersteunen van goede ideeën die bijdragen aan onze mooie Achterhoek, met subsidies van gemeente, provincie en uit Brussel. Daarnaast zijn de folders en flyers voor het donateurschap in Beltrum huis aan huis verspreid, want ook dat is zeker nodig. We hopen dat Beltrum massaal donateur of vriend van het park wil worden. We zijn al een heel eind maar om de finish te halen hebben we nog wel wat nodig. Mensen kunnen een eenmalige gift doen maar ook jaarlijks iets doneren. We hopen over een week of drie helder te hebben wat de respons is en kunnen we echt aan de slag.” Leo vult aan: “De speeltuinvereniging is inmiddels opgeheven en gaat op in de nieuwe stichting. De leden van de speeltuinvereniging hebben al aangegeven dat zij nu lid worden van onze stichting. Daar zijn we blij mee.”
Hoe de 20.000 euro gebruikt gaan worden en of dat terug te zien zal zijn in het park is nog niet duidelijk. “Ik denk wel dat we het op de een of andere manier gaan visualiseren”, denkt Sander hardop. “Dat overleggen we nog wel. We gaan niet alles oormerken, maar er komt sowieso nog een algemeen bord.”

'Echt een project dat gedragen wordt door en ontwikkeld is voor Beltrum'

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede