Een nieuwe proef. Foto: PR

Een nieuwe proef. Foto: PR

Nieuwe klassementsproef aan zuidkant van Beltrum

Algemeen

BELTRUM - Hoewel het nog 8,5 maand duurt voordat de Achterhoek weer het epicentrum van de Nederlandse rallysport wordt, is de organisatie van de ACtronics Achterhoek Rally nu al weer druk bezig met de voorbereidingen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat er concrete plannen liggen voor een compleet nieuwe klassementsproef op de Varsselring. Maar er is meer. Er wordt hard gewerkt aan een klassementsproef in de omgeving van Beltrum, waar Jim van den Heuvel in 2019 een belangrijke basis legde voor zijn overwinning. Die klassementsproef van 2019 werd aan de noordzijde van Beltrum verreden, maar voor 2021 zijn er plannen voor de zuidelijke kant van het dorp.
Een belangrijke stap volgens bestuurslid Jorie Christiaens, die de proef heeft uitgetekend. “Door zowel de beschikking te hebben over ‘Beltrum-Noord’ als ‘Beltrum-Zuid’ kunnen we de equipes dit jaar een compleet nieuwe klassementsproef aanbieden. De wegen rondom Beltrum lenen zich perfect voor de rally en werd door vele equipes als de mooiste KP van de rally omschreven. De belangrijkste ingrediënten blijven dan ook bij ‘Beltrum 2.0’ behouden. Ook nu liggen bijna vijftien hele pittige kilometers te wachten. Persoonlijk vind ik deze variant van Beltrum nog technischer dan de versie van 2019. Een uniek proef die de naam scherprechter zeker mag dragen”, aldus Christiaens.

Minder overlast
Daarnaast biedt dit voor de toekomst nog een ander voordeel. “Doordat we per jaar kunnen afwisselen tussen Beltrum-Noord en Beltrum-Zuid zorgen we voor minder overlast voor de aanwonenden. Deze worden overigens binnenkort benaderd met extra informatie over de klassementsproef. Zo hopen we ook op de lange termijn gebruik te kunnen maken van deze mooie omgeving! Een win-win-situatie dus: wat wil je nog meer”, besluit een enthousiaste Christiaens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede