Het invullen van de Swipocratie kost maar drie minuten. Foto: PR

Het invullen van de Swipocratie kost maar drie minuten. Foto: PR

‘Jongeren, laat je stem nu horen over duurzaamheid’

Algemeen

ACHTERHOEK – Thijs Huls, 27 jaar, afkomstig uit Winterswijk Ratum is vrijwillig vertegenwoordiger van Jong RES Achterhoek. Jong RES behartigt de belangen van de toekomstige generatie in de Regionale Energie Strategie. Thijs roept jongeren op om hun mening te geven over keuzes ten aanzien van duurzamheid: “Maak jij je zorgen over klimaatverandering? Vind jij het acceptabel dat het Achterhoekse landschap verandert door de komst van windmolens en zonnepanelen? Dit zijn slechts twee stellingen uit de Achterhoekse Swipocratie die je nog tot en met 21 maart online kunt invullen. Je kunt het vergelijken met Tinder, maar in dit geval swipe je in slechts drie minuten door keuzes over duurzame energie in de Achterhoek. Kortom, je swipet voor je eigen toekomst!”

Jong RES Achterhoek heeft samen met de bestuurlijke eigenaren (gemeenten, provincie en waterschap) van de Regionale Energie Strategie (RES) deze moderne online peiling geïnitieerd. In dit plan wordt verkend hoe, waar en hoeveel duurzame energie in de Achterhoek opgewekt kan worden tot aan 2030. Voordat de RES 1.0 wordt vastgesteld door de volksvertegenwoordigers, mogen ook de jonge Achterhoekers iets van dit plan vinden. Naast de resultaten uit de vele online bijeenkomsten met belanghebbenden, worden ook de resultaten van de Swipocratie meegenomen in de RES 1.0. “Swipocratie is een tool die jou niet alleen de kans geeft om jouw stem te laten horen, maar je ook bewust maakt van de keuzes die gemaakt worden in de RES”, aldus Thijs.

Jong RES Achterhoek is een onafhankelijke organisatie die de stem van zoveel mogelijk Achterhoekse jongeren wil vertegenwoordigen in de RES 1.0 en verder. In de Swipocratie is daarom de vraag opgenomen of de invuller 35 jaar of jonger is, zodat de resultaten voor de doelgroep van Jong RES apart bekeken kunnen worden. Thijs: “Maar RES Achterhoek kijkt natuurlijk naar het totale resultaat voor iedereen in de Achterhoek die meedoet, dus ook al ben je ouder dan 35, laat je stem horen en swipe mee!”

Thijs is blij met de resultaten tot nu toe: “Het is écht super dat er al meer dan 750 Achterhoekse jongeren de Swipocratie hebben ingevuld! Ons doel was minimaal 1.000, maar dat moeten we misschien toch iets omhoog bijstellen.”

Invullen van de Swipocratie via achterhoek.swipocratie.nl kost slechts drie minuten tijd.


www.achterhoek.swipocratie.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant