Wie wil zich inzetten voor het eigen dorp?

Algemeen

NEEDE - De Gemeenschapsraad Neede (GRN) heeft een unieke positie binnen de gemeente Berkelland. Na de fusie in 2005 van de vier grote kernen tot Berkelland kreeg Neede als enige kern een eigen vertegenwoordiging die de belangen van Needse bevolking moest waarborgen. Sindsdien is een groep betrokken burgers druk doende om het dorp Neede leefbaar te houden.

De samenstelling van het bestuur is gemêleerd (25-40 jaar) en heeft de laatste jaren een gunstige wending genomen. Meer jongeren willen zich inzetten voor de eigen leefgemeenschap. Bovendien is de sfeer tijdens de bijeenkomsten uitstekend. De groep echter is op dit moment nog steeds te klein. Met het complexer worden van de vraagstukken die veelal een projectmatig karakter hebben, komt de GRN wat handen en kennis te kort. Thema’s zijn bijvoorbeeld wonen, verkeer, cultuur et cetera.

Daarom is de GRN op zoek naar vrijwilligers die (op projectbasis) een steentje willen bijdragen. Belangrijk is dat men in Neede woont, niet dat je er vandaan komt. Voor meer informatie is een e-mail voldoende aan: info@gemeenschapsraadneede.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede