De leerlingen van Da Vinci in gesprek met de politici. Foto: PR
De leerlingen van Da Vinci in gesprek met de politici. Foto: PR

Da Vinci stemt mee

Algemeen

NEEDE - De leerlingen van Da Vinci Berkelland werken momenteel aan een project over de verkiezingen. Uiteindelijk gaan ze zelf partijen oprichten en ook stemmen.

Op donderdag 11 maart hadden ze een projectdag hierover. Toen hebben ze online gesprekken gevoerd met politici, nadat ze een nette brief aan hen gestuurd hadden. Een aantal politici is op de uitnodiging ingegaan om samen te praten en zo waren er afgelopen donderdag allemaal interessante gesprekken. Zo startte Rudesindo Nunez Queija (CDA) de dag met een uitleg over hoe de Tweede Kamer werkt. Daarnaast legde hij de kinderen uit waarom hij in de politiek zit en wat hij wil bewerkstelligen.

Ook Bente Becker (VVD) heeft vragen van de leerlingen beantwoord. Bente vond het ontzettend leuk om de klas uitleg te geven en wist te vertellen dat Klaas Dijkhof (VVD) ook hoogbegaafd is; dat schept natuurlijk een band. Jan (10) vroeg wat Bente aan het CO2-probleem gaat doen en Maartje (10) wilde weten of een stoel in de Tweede Kamer lekker zit. Bente stelde later de vraag aan Merel (10) wat zij zou doen, stel dat zij een dag Minister-President zou zijn. Merel zou vooral opkomen voor het antipestbeleid op scholen.

Als laatste was er een gesprek met Kees Verhoeven (D66). Hij beantwoordde nog wat algemene vragen van leerlingen en vertelde hoe het is om in de Tweede Kamer te zitten. Al met al een geslaagde dag, waar leerlingen inspiratie uit kunnen halen voor hun eigen verkiezingen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant