Het logo van de Passion Achterhoek on Tour.

Het logo van de Passion Achterhoek on Tour.

Passion Achterhoek on Tour bij TV Gelderland

Algemeen

REGIO - De voorstelling van de Passion Achterhoek in 2020 die normaalgesproken voor een groot publiek plaatsvindt in de Hamalandhal in Lichtenvoorde, is vanwege het coronavirus opgeschoven naar 2022. Om deze Pasen toch een aansprekende voorstelling en een mooi moment van bezinning te bieden, wordt er door de organisatie al enkele maanden gewerkt aan een corona-proof voorstelling die op Eerste Paasdag te zien is bij TV Gelderland.

Oorspronkelijk zou de voorstelling voor een beperkt aantal toeschouwers worden opgevoerd in de theaters van Winterswijk, Lochem en Doetinchem. Aangezien binnen de huidige maatregelen voorstellingen met publiek nog steeds niet zijn toegestaan, is er voor gekozen de voorstelling enkel in het Amphion in Doetinchem op te voeren. Van deze voorstelling wordt een opname gemaakt die op Eerste Paasdag wordt uitgezonden op TV Gelderland. Diezelfde avond is er een uitzending 'the making of', ook te zien op TV Gelderland.

De deelnemers
Het script is evenals voorgaande jaren geschreven door ds. Hans Hinkamp. Aad Witteveen en Ben Donderwinkel tekenden ook voor de regie van de eerste vier Passion Achterhoek-opvoeringen. Met Erik Hagelstein (zanger van de Joe Cocker tribute band) en Maartje Waanders en Tom Schraven (bekend als 'The East') en de professionele acteurs Bert Geurkink, Tineke Ubbels, Sybe Gratama en Elcke Nijhuis zal er een topbezetting op de planken staan.

De voorstelling
De voorstelling bestaat uit verschillende scènes. In vier monologen komen twee mannen en twee vrouwen aan het woord. Zij nemen de kijker mee in hun eigen levensverhaal én dat van Jezus. Emoties krijgen volop de ruimte. Woede, liefde, verontwaardiging, eenzaamheid en verbazing komen langs. Verhalen over wantrouwen en vertrouwen, zeker ook passend bij de coronatijd waarin we nu leven. Na elke monoloog volgt een lied, met actuele beelden, dat aansluit op het thema en de dramatiek van het voorafgaande spel. Op deze manier blijft de expertise van de zang bij de zangers en het spel bij de spelers waardoor de scène krachtiger wordt.

Vooruit kijken
Om dit project te financieren is via de website www.passionachterhoek.nl de uitzending van TV Gelderland al vanaf 29 maart exclusief te bekijken, waarbij vooraf om een gift wordt gevraagd. Giften vanaf € 15,00 en meer krijgen daarnaast een Passionbox toegezonden met daarin achtergrondinformatie, fotomateriaal van spelers en muzikanten, teksten en een link van de beelden van de uitzending. De organisatie hoopt erop dat de vele liefhebbers van Passion Achterhoek hiervan gebruik zullen maken zodat de kosten van deze uitvoering voor hen zo beperkt mogelijk kunnen blijven. Daarnaast blijven reeds aangeschafte toegangskaarten voor de voorstelling van 2020 geldig voor 2022.


www.passionachterhoek.nl

Maartje Waanders en Tom Schraven vormen samen duo  The East. Foto: PR
Erik Hagelstein is de zanger van de Joe Cocker tribute band. Foto: Henk ter Horst

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant