Een wandeltraining bij ASV Eibergen. Foto: JAB Video\Eibergen
Een wandeltraining bij ASV Eibergen. Foto: JAB Video\Eibergen JAB Video\nEibergen

Nationale Diabetes Challenge nu ook in Berkelland

Algemeen

BERKELLAND - Berkelland doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2021 onder de naam de Berkellandse Wandel Challenge. Vanaf 11 mei wandelt men elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers bij Atletiekvereniging ASV Eibergen. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te wandelen. Het programma wordt georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland in samenwerking met ASV Eibergen en de partners van het lokaal Sportakkoord.

De NDC is een twintig weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 60% van de deelnemers zich gezonder voelt, 62% beter om kan gaan met diabetes en de kwaliteit van leven van deelnemers flink toeneemt na deelname aan de Challenge. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
De start is op dinsdagavond 11 mei om 18.00 uur en vrijdagochtend 14 mei om 9.00 uur. Aanmelden kan voor één van beide momenten. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen hebben we als doel om na 20 weken een wandelafstand van 5 of 10 kilometer te kunnen wandelen. We sluiten de NDC feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zullen we een keuze maken of de NDC landelijk, lokaal of individueel (digitaal) afsluiten en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.

Kosten
Voor deelname aan het programma betaalt men éénmalig een bedrag van € 10,00. Voor dit bedrag krijgt men professionele begeleiding tijdens het wekelijkse wandelmoment, online coaching en een t-shirt.

Meer weten?
Op dinsdagavond 13 april om 18.00 uur houdt de Sport Federatie Berkelland een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge online via het programma Teams. Iedereen die interesse heeft kan zich aanmelden via info@sportfederatieberkelland.nl of bel naar 06-23670900.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant