Vlearmoesbus weer op pad

Algemeen

NEEDE - Het coronavirus heeft het afgelopen jaar zijn invloed gehad op het vervoer door de Vlearmoesbus. Vanaf 22 maart 2020 zijn alle ritten geschrapt. Maar... als de ontwikkelingen het toelaten, wordt vanaf maandag 6 april het vervoer weer voorzichtig opgepakt.

Voorlopig rijdt de Vlearmoesbus in een aangepaste vervoersaanbod en met kleine aanpassingen aan de busjes. Daarnaast gelden de volgende regels om zowel voor de vrijwilligers als de passagiers op een veilige manier te kunnen rijden van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. De geldende gezondheidsmaatregelen zijn van toepassing. Passagiers met klachten zoals griepverschijnselen, neusverkoudheden en koorts kunnen niet vervoerd worden. Passagiers moeten zelf zorgen voor een (niet-medisch) mondkapje. De busjes zijn voorzien van een kuchscherm. De vrijwilligers dragen persoonlijke beschermingsmiddelen maar mogen deze tijdens het rijden afzetten.

De tarieven blijven als in 2020; er wordt geen reductie gegeven vanwege het feit dat een heel jaar geen vervoer mogelijk was.

Voor vervoer naar een vaccinatieafspraak, bijvoorbeeld bij de prikpost in Borculo of bij de plaatselijke huisartsen kan een beroep doen op de Vlearmoesbus. Het vervoer is dan - voor leden - gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant