De Grote Kerk in Neede met de vlaggen. Foto: PR
De Grote Kerk in Neede met de vlaggen. Foto: PR

Herdenking gevechten bij Kisveld en bevrijding van Neede

Algemeen

NEEDE - Woensdagavond 31 maart wordt een sobere herdenking zonder publiek bij het Fostermonument aan de Höfteweg gehouden ter herdenking van de gevechten bij Kisveld, 76 jaar geleden. Hierbij sneuvelde de Engelse militair Edward Foster. De Britse vlag wordt rond 17 uur halfstok en circa 19 uur ten top gehesen. Er zal een boeket bloemen ter nagedachtenis bij het monument gelegd worden.

Aansluitend worden om 20 uur twee toespraken met als thema ‘Vrijheid’ via YouTube uitgezonden. Burgemeester Joost van Oostrum gaat daarbij in op de plaatselijke situatie met beperkingen destijds en Luitenant-Generaal Mart de Kruif heeft een indrukwekkend verhaal op het wereldtoneel. De opnames zijn eerder gemaakt in de Grote Kerk. Deze toespraken zijn te volgen via https://www.youtube.com/channel/UCl86LRM3EmvVdeLHIcHI-8g . 

Donderdag 1 april wordt gevierd dat Neede 76 jaar geleden door de Britten bevrijd werd van Nazi-Duitsland. Aan de wieken van de molen en bij de Grote Kerk zullen de Nederlandse, Britse en Canadese vlag te zien zijn. In het centrum zullen ook vlaggen opgehangen worden. Het comité 4 en 5 mei Neede vraagt inwoners om deze dag ook een van deze vlaggen uit te steken om zo samen te herdenken dat Neede in vrijheid mag leven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede