Een fleurige verrassing van de KBO voor de leden. Foto: PR
Een fleurige verrassing van de KBO voor de leden. Foto: PR

Fleurige verrassing voor Needse KBO-leden

Algemeen

NEEDE - Opkomen voor de belangen van senioren is de hoofdtaak van de Katholieke Bond Ouderen (KBO). Denk hierbij aan veiligheid, koopkracht en digitalisering. Het geven van ondersteuning is een taak van de bond. Daarnaast biedt de KBO de leden aantrekkelijke voordelen. Door corona zijn er momenteel geen activiteiten. De KBO telt 500 lokale afdelingen. Ze zijn de ogen en oren van hun leden. Ook in Neede is de KBO actief op verschillende gebieden en maakt ze zich sterk voor haar leden.

“Nu zien we onze leden helaas veel minder. Door corona zijn er geen ontmoetingen en activiteiten. Dit is heel jammer. Zeker nu de lockdown zo lang duurt wordt de behoefte aan contact en gezelligheid steeds groter”, legt voorzitter Herman Heuwer uit. “Eenzaamheid ligt op de loer. Zeker de afgelopen maanden was het niet makkelijk voor ouderen. Geen bezoek ontvangen betekent veelal geen contact. En juist ouderen hebben hier behoefte aan.”

Voorjaar
De wintertijd is inmiddels voorbij. Het voorjaar staat voor de deur. Mensen krijgen weer energie en hebben zin om iets te ondernemen. Herman Heuwer: “Gelukkig wonen we in dit deel van ons land mooi. Er is voldoende ruimte voor een wandeling of een fietstochtje. Dit biedt kansen om weer met elkaar in contact te komen. Natuurlijk moeten we rekening houden met de coronaregels. Maar de lente biedt mogelijkheden.”

Opfleuren
Niet alle leden van de KBO afdeling Neede zijn even mobiel. En het omkijken en zorgen voor en met elkaar is een belangrijk onderdeel van de KBO. “Deze week bezorgt het bestuur bij de leden een verrassing. Een pot met drie hyacinten en een leuke zelf gemaakte kaart zorgt voor een beetje fleurigheid. Juist in de ‘goede week’ voor Pasen is een goed gebaar een mooie gedachte”, vertelt penningmeester Willy Klein Nijenhuis. De voorjaarsbloemen zijn leuk ingepakt door Bloemsierkunst Joop Bouwmeester. Op de kaart pronkt een vrolijk geel kuiken en een paasgroet. “Met dit gebaar laten we zien dat de KBO er op alle momenten is voor haar leden. Het bestuur kijkt er naar uit om samen met haar leden weer leuke en gezellige dingen te ondernemen. Dat we onze leden niet vergeten willen we onderstrepen met deze vrolijke voorjaarsbloeiers”, legt de voorzitter van de Needse KBO uit.

Fotobijschrift: KBO leden afdeling Neede ontvangen een fleurige voorjaars attentie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant