<p>Abdel Ibrahim van Naaiatelier Avan. Foto: Rob Weeber</p>

Abdel Ibrahim van Naaiatelier Avan. Foto: Rob Weeber

Naaiatelier Avan in Eibergen

EIBERGEN - Abdel Ibrahim (42) probeerde het eerst in Terborg, maar de gemeente daar had volgens hem te weinig inwoners om voldoende business te kunnen genereren. Na wat verder onderzoek kwam hij uit op Eibergen en opende daar in februari zijn eigen naaiatelier Avan, genoemd naar zijn zoon.

Door Rob Weeber

Oorspronkelijk komt Abdel uit Syrië. Hij werkte als kleermaker in Syrië, Libanon en Turkije en had vijf jaar lang een eigen zaak in Syrië totdat de oorlog uitbrak. Zijn familie week uit naar Turkije, hijzelf kwam met zijn gezin naar Nederland. “Ik wilde graag weer in mijn oude vak terugkeren. Nieuwe kleding maken is echter te duur hier, daarom heb ik mij exclusief op reparatie en herstel gericht. De start werd bemoeilijkt door de corona, maar na 2 maart ging het gelukkig beter. Nu kunnen klanten na een afspraak weer langskomen.”

Kleding, gordijnen en meubelstof
Abdel is veelzijdig en beperkt zich niet alleen tot kleding. Hij naait ook gordijnen en repareert meubelstoffen. Wat kleding betreft, kan hij iedere stof aan, ook leer. Kledingherstel bestaat onder andere uit het inzetten van een nieuwe (blinde) rits, het inkorten van mouwen en broekspijpen, het innemen van zijnaden en het aanbrengen van nieuwe broekzakken. De klant kan er terecht voor jassen, overhemden/blouses, broeken, jurken en rokken. Ook kunnen klanten wachten op bepaalde reparaties. Na afspraak bijvoorbeeld kan men het betreffende kledingstuk inleveren en kort daarna weer ophalen. Wel zo makkelijk als je wat verder weg woont of tussendoor even de boodschappen doet.

10% kortingsactie
Naaiatelier Avan kent tot en met 31 mei een 10% kortingsactie op kledingreparatie. Het atelier is gevestigd aan het Hagen 22 in Eibergen en telefonisch bereikbaar op 0545-233015. De openingstijden zijn dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden