Inzameling DE-waardepunten en oud & vreemd geld door Lions

NEEDE/EIBERGEN - Lions Nederland is een serviceclub, waarvan de leden zich ten doel stellen om mee te helpen maatschappelijke achterstanden te helpen oplossen vanuit de gedachte: 'We serve': wij helpen. Twee van de vele activiteiten, die momenteel onze aandacht vragen zijn het verzamelen van Douwe Egberts-punten en het inzamelen van oud en vreemd geld. De acties zijn even simpel als doeltreffend.

Om met het eerste te beginnen: de Voedselbanken in Nederland voorzien al vele jaren in een grote behoefte. Met name in deze onzekere tijden van corona doen nog meer mensen in nood een beroep hierop. De basis bestaat echter uit de meest noodzakelijke voedingsmiddelen. Van luxe is geen sprake. Om toch nog iets extra’s voor deze noodlijdende mensen te doen, zamelen wij DE-punten in. De ervaring leert dat er duizenden punten in diverse trommeltjes en lades liggen, zonder dat er iets mee gedaan wordt. Voor elke 500 ingezamelde punten verstrekt Douwe Egberts een pak koffie, waarbij het totale aantal nog eens met 20% wordt vermeerderd! Wie zijn punten in de speciaal daarvoor geïnstalleerde zuil bij het AH-filiaal in Neede en Eibergen doneert, steunt daarmee de Voedselbank.

Daarnaast kan in dezelfde zuil ook het buitenlandse geld dat overbleef van eerdere vakantiereizen worden ingeleverd. Velen hebben nog ergens geld liggen uit het verleden, dat door de invoering van de euro in 2001 zijn waarde heeft verloren. De Lions kan dit overgebleven geld heel goed gebruiken: van elke kilo papier- en muntgeld kunnen in een derde-wereldland drie slechtzienden worden geopereerd aan staar.

De (mede)mensen om de hoek en de behoeftigen in de derde wereld zijn dankbaar voor alle steun en de Lionsorganisatie is erkentelijk voor iedere bijdrage in Eibergen en Neede. Dus lever koffiepunten en oud en vreemde geld in bij de AH-filialen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden