Demo ‘Walking Football’ bij FC Eibergen

EIBERGEN - Walking Football, het bestaat al een aantal jaren en is bedoeld voor 60-plussers die nog gezellig een balletje willen trappen. Er wordt gespeeld met aangepaste regels zoals: niet hardlopen, geen lichamelijk contact en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Hierdoor is het voetbalspelletje ook op latere leeftijd nog een goede manier om fit te blijven en lekker te blijven bewegen.

FC Eibergen wil dit ook introduceren en heeft Cor Ordelmans bereid gevonden de trainingen te gaan verzorgen. Cor is, naast zijn functie als Hoofd Opleidingen binnen FC Eibergen, zelf actief als ‘walking footballer’ in Borne en heeft er veel ervaring mee. Globaal zien de trainingen (op een nader te bepalen doordeweekse ochtend) er als volgt uit: beginnen met een lekker kopje koffie, warming up, onderlinge wedstrijd van circa 2x 25 minuten. Na afloop uiteraard een drankje en gezellig napraten in de kantine.

Uiteraard zal de activiteit pas georganiseerd worden zodra de coronamaatregelen dit weer toestaan. Geïnteresseerden om deel te nemen aan de demotraining, kunnen een mail sturen aan Cor via cor.ordelmans@fceibergen.nl. Men ontvangt dan bericht zodra de demo gepland kan worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden