Alzheimer Café Berkelland: ‘Eindeloos lang’

BERKELLAND - Alzheimer Café Berkelland organiseert normaal gesproken maandelijks een Alzheimer Café in Borculo. Dit heeft men al veel te lang niet meer kunnen doen, eindeloos lang. En bij vooruitkijken? Dan durft men geen voorspelling te doen en dat maakt de organisatoren verdrietig.

Maar ze blijven actief, juist omdat het moment van elkaar ècht ontmoeten nog ver weg lijkt te liggen. Onderzocht wordt de mogelijkheid om elkaar online te ontmoeten. En natuurlijk blijft men nieuws en andere onderwerpen delen op de websites www.alzheimernederland.nl of www.dementie.nl.

Ook in deze lastige tijden van afstand willen de vrijwilligers er zijn voor dementerenden en hun mantelzorgers. Ze moedigen hen echt aan niet te blijven zitten met vragen of met de gedachte ‘hoe moet het verder?’. De DementieLijn (voorheen AlzheimerTelefoon) biedt zeven dagen per week een luisterend oor en advies bij omgaan met dementie. De DementieLijn is bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800 5088, zeven dagen per week van 9:00 tot 23:00 uur. Door een gesprek met één van de vrijwilligers kan men gedachten wellicht weer beter ordenen. De situatie verandert er niet direct door, maar men voelt zich begrepen. En dat geeft moed om door te gaan.

De vrijwilligers van het Alzheimer Café Berkelland wensen iedereen veel kracht en sterkte toe.

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden