Een werk van Annelies Bakker. Foto: Anneke Zwager

Een werk van Annelies Bakker. Foto: Anneke Zwager

Expositie schilderijen Annelies Bakker

Algemeen

RUURLO – van 12 april tot en met 25 juni exposeert Annelies Bakker bij KunstKring Ruurlo. De expositie is op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur te bezichtigen in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5. Toegang is gratis.

Annelies is geboren op 7 januari 1965 in Enschede. Als baby is ze met haar ouders verhuisd naar Ruurlo, waar ze nu nog steeds woont. Annelies heeft twee dochters en van beroep is ze verpleegster. Ze werkt in allerlei verschillende instellingen in de buurt van Ruurlo.

Keerpunt
Zo’n acht jaar geleden vormde een ziekte een keerpunt in haar leven. Vóór die tijd werkte ze soms wel 75 uur per week in de ouderenzorg. Doordat ze nu gedwongen werd een tijd rust te houden, ging ze op zoek naar een hobby om zich te kunnen ontspannen. Zo kwam schilderen op haar pad.

Van Dry Brush naar acryl                                                                                                                                                                  Annelies begon met een cursus Dry Brush bij Jansje Koen, één van de toonaangevende Dry Brush Painting-kunstenaressen van Europa. Dit bleek een schot in de roos. Het duurde niet lang voor ze de prachtigste portretten maakte. Vooral gezichten van oude door het leven getekende mensen, echte ‘karakterkoppen’, zoals van de bekende Ruurloërs ‘Jonker Bobby’ en ‘Tante Pietje’. Toen ze de Dry Brush goed beheerste, is Annelies daar zelf ook les in gaan geven. Ze wilde zich daarnaast echter ook zelf blijven ontplooien en volgde allerlei workshops met diverse schildertechnieken, die haar interesseerden. Inmiddels werkt ze veel met acrylverf en het paletmes. Ze gebruikt hierbij niet alleen verf, maar ook allerlei andere materialen, om diepte en perspectief te creëren. Hadden eerst mensen en dieren, vooral paarden, haar voorkeur om te schilderen, nu maakt ze het liefst onrealistische schilderijen. Ze maakt daarbij gebruik van de meest prachtige kleurstellingen in verschillende structuren.

Veelzijdig
Naast schilderen leeft Annelies haar creativiteit ook graag uit op andere vlakken, zoals bloemschikken en interieurdecoraties maken. Zo heeft zij zich in de loop van tijd ontwikkeld tot een creatieve duizendpoot. En omdat zij haar kennis en ervaring heel graag deelt met anderen geeft zij nu, naast haar werk, ook uiteenlopende workshops aan huis.

Op de expositie in het Kulturhus zijn zowel werken in Dry Brush te zien als in acryl.


www.kunstkringruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede