<p pstyle="Body">Leerlingen van de Dr. Ari&euml;ns Daltonschool in wijkmoestuin de Berg. Foto: PR</p>

Leerlingen van de Dr. Ariëns Daltonschool in wijkmoestuin de Berg. Foto: PR

Wijkmoestuin De Berg is er klaar voor

NEEDE - Donderdag 8 april hield wijkmoestuin de Berg in Neede samen met de Dr. Ariëns Daltonschool opnieuw de voorjaars groei- en bloeidag in wijk de Berg. De leerlingen van de basisschool lieten die dag het leren in de klas even voor wat het is, maar leerden daarbuiten allerlei dingen die te maken hebben met natuur en biologisch tuinieren.

Zo was er in de wijkmoestuin een fotospeurtocht met vragenlijsten voor de verschillende groepen. Op deze manier hebben de kinderen de hele moestuin weer even kunnen zien, zoals de kas, het insectenhotel, de kruidenspiraal, de aardbeien piramide, de asperge bulten ,alle gereedschappen et cetera. Een leuke opmerking die werd gemaakt over de kas was: “Dit is een groentehuis.” De kinderen uit de verschillende groepen zullen zeker dit jaar de moestuin nog eens bezoeken en zelf gaan zaaien en poten. Jammer genoeg was het daarvoor afgelopen donderdag te koud, anders waren er zeker aardappelen gepoot.

Ondanks alle beperkingen die corona met zich meebrengt, is ook nu weer de moestuin helemaal voorjaarsklaar. Vrijwilligers hebben onderling goede afspraken gemaakt en in kleine groepjes de vele klussen toch kunnen klaren. Zo is het land goed bemest en omgespit en de tuinkas schoongemaakt. Ook het gereedschap staat er als nieuw bij.

Inmiddels is het een traditie aan het worden, het wijkboeketje als onverwacht opkikkertje. Het betreft een bosje bloemen voor een aantal wijkbewoners die het nu even goed kunnen gebruiken. Dit werd ook dit jaar weer erg werd gewaardeerd.

Natuurlijk is de moestuin ook weer te bezoeken deze zomer. Elke zaterdag is de tuin open van 9.30 uur tot 12.00 uur. Zolang er echter coronabeperkingen zijn, kan men alleen op afspraak ontvangen. Wie zin heeft om regelmatig samen te gaan tuinieren in de wijkmoestuin, kan zich melden. De vrijwilligers proberen mensen dan in te plannen in één van de kleine groepjes. Zij hopen zo veel mensen in onze moestuin te ontmoeten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden