Leerlingen groep 8 obs De Hofmaat bij het paneel over de mobilisatie 1939. Foto: Rob Weeber
Leerlingen groep 8 obs De Hofmaat bij het paneel over de mobilisatie 1939. Foto: Rob Weeber

Groep 8 Hofmaatschool langs panelen WO II

NEEDE - In weerwil van de coronaperikelen, besloot het 4 en 5 mei comité Neede toch om publieke aandacht te besteden aan de Tweede Wereldoorlog. In Needse etalages werden dertien panelen met gebeurtenissen rondom de oorlog opgehangen.

De panelen vormen ook een inspiratie- en kennisbron voor scholieren. Dinsdag liepen de leerlingen van groep 8 van obs De Hofmaat hun ronde langs de panelen. Voorafgaand aan de tocht was er op school al aandacht besteed aan het thema Tweede Wereldoorlog. “Geschiedenis leeft onder de kinderen, maar de Tweede Wereldoorlog heeft toch altijd iets speciaals,” aldus leerkracht Ans Schipper. Leerling Puck vertelde dat ze voorafgaand aan de tocht op school het schooltv-programma ’13 in de oorlog’ hadden gezien. Verder was er aandacht besteed aan ‘Het 4 en 5 mei Denkboek’ van het Nationaal 4 en 5 mei comité.

Gewapend met het routeboekje met vragen en het antwoordformulier begon de tocht bij de etalage van Hondelink Kleur & Interieur aan de Borculose weg. Daar hangt het paneel over de mobilisatie in 1939. Van daaruit ging het verder richting de Oudestraat.

Het routeboekje is op te halen bij Streek & Kookwinkel In Den Vlearmoes, Oudestraat, Neede. Daar zijn ook de antwoorden in te leveren. De panelen blijven tot 10 mei hangen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden