Van links naar rechts Henk Vreeman, Christa Vreeman, Henk Lubbers en Marco van Lochem. Foto: Bert van Asselt

Van links naar rechts Henk Vreeman, Christa Vreeman, Henk Lubbers en Marco van Lochem. Foto: Bert van Asselt

Aanvragen voor GUV Goede doelen fonds welkom

Algemeen

ACHTERHOEK - Het GUV Goede doelen fonds is sinds 1 januari 2019 actief en sindsdien heeft het een groot aantal aanvragen ontvangen, en ook de nodige bijdragen toegekend. Doel van het fonds is 'het financieel dan wel anderszins ondersteunen van lokale/regionale goede doelen met een humanitaire achtergrond'.

Elke twee maanden vergadert het bestuur van het fonds om de binnengekomen aanvragen te beoordelen en te bepalen hoeveel geld er beschikbaar wordt gesteld. Activiteiten die puur gericht zijn op bevordering van sport en spel, projecten die een politieke of religieuze achtergrond hebben en activiteiten die plaatsvinden buiten het werkgebied van GUV komen niet in aanmerking voor steun. Ook wanneer men bij andere instellingen al terecht kan voor ondersteuning, wordt er geen bijdrage verleend.

"Maar", zegt voorzitter Marco van Lochem van het stichtingsbestuur, "het heeft altijd zin om even bij ons te informeren. Ook als organisaties twijfelen of ze wel voor een bijdrage in aanmerking komen. Soms is er best een mouw aan te passen."
Zo kreeg de KiVaDa uit Varsselder een bijdrage voor een aantal vakantiedagen voor kinderen, werd een motortoertocht gehouden voor kinderen in verborgen armoede en kreeg het Seniorenconvent in Ulft een bijdrage voor een dag voor de ouderen. Zo ook Communicatie Vereniging Eibergen en Seniorenvereniging Winterswijk hield met steun van het fonds een feestmiddag georganiseerd, vanwege het tienjarig bestaan. Ook Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG) Oost Achterhoek kreeg een bijdrage toegezegd en de Zonnebloem regio Oost-Achterhoek ook, voor een vrijwilligersavond. En de Stichting Modern Naoberschap te Breedenbroek ontving een bijdrage voor de aanschaf en exploitatie van een elektrische dorpsauto, voor duurzame mobiliteit en het voorkomen van isolement.

Het bestuur krijgt ook regelmatig aanvragen die niet binnen de kaders van het fonds vallen, maar die wel op sympathie kunnen rekenen. In enkele gevallen is daarom een kleinere waarderingsbijdrage toegekend. Dit zal het fonds ook in de toekomst blijven inzetten.

Marco van Lochem: "Nu het er naar uitziet dat er weer wat licht aan het einde van de corona-tunnel is, en er weer meer mogelijk is, hopen we we weer aanvragen binnen te krijgen. Want we willen natuurlijk het beschikbare geld graag goed inzetten. Dus: kom maar op met die aanvragen! En als u twijfelt: neem toch even contact op, dan kijken we wat er mogelijk is!"

Voor meer informatie en het nalezen van de criteria waaraan het fonds zich moet houden, kan men terecht op de website van GUV.


www.guv.nl/guv-goede-doelen-fonds

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen - Neede