Kinderactiviteiten TIP/VVV Neede voor de meivakantie

Algemeen

NEEDE - Kinderen hoeven zich in de meivakantie in en om Neede niet te vervelen. Daar zorgt TIP/VVV wel voor.

Door het dorp kunnen zij een mooie kinderfotopuzzeltocht lopen. De vleermuis wijst, met behulp van foto’s, de weg langs leuke plekjes in Neede. De tocht is uit te breiden met verschillende arrangementen, een ijsje en/of een patatje.
In Beltrum is een kabouterroute uitgezet: 'De Belhamels Kom d’r in'. Achter kleine kabouterhuisjes, die langs de route te vinden zijn, wonen allerlei kabouters. Bij alle kabouters staat een verhaaltje of een gedichtje in het routeboekje. Daarin staat ook de met pijltjes uitgezette route,die gemakkelijk te lopen of te fietsen is. De verhaaltjes kunnen de kinderen onderweg of achteraf thuis lezen.
Op de survivalbaan in de Ordelmanskoele op de Needse Berg kunnen ze klimmen en klauteren. Deze natuurspeeltuin is gratis. Er zijn ook twee wandeltochten op de Needse Berg uitgezet. De kinderen van 4 tot 8 jaar kunnen via de drie km lange bewegwijzerde route het verhaal van 'Max en Meike op zoek naar Woudy' volgen. De kinderroute van ca vijf km 'Terug naar het stenen tijdperk' is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ook is de tien meter hoge Natuurobservatietoren op de Needse Berg te beklimmen, die een fraai uitzicht over de verre omgeving biedt. Bij helder weer kijk je zelfs tot in Duitsland.
De routes zijn het hele jaar te koop bij de TIP/VVV-winkel in Neede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Eibergen Neede