Bert Dijkhuizen bij de hekken om het speelveldje. Foto: Rob Stevens
Bert Dijkhuizen bij de hekken om het speelveldje. Foto: Rob Stevens

Trapveldje wordt stinkende modderpoel in Vogelenzangstraat

EIBERGEN - Halverwege de Vogelenzangstraat in Eibergen ligt een leuk speelveldje. Met een door bomen geflankeerd speel- en klimtoestel en een trapveldje met twee doelen. Maar al geruime tijd heeft niemand er plezier van. Een stevig hek omzoomt het perceel. Uit een soort put stroomt gestaag water over een rood gekleurde bedding in het speelveld.

Door Rob Stevens

De hekken zijn behangen met lakens die aangeven dat de buurt niet blij is met hoe het speelveldje er bij ligt. Bert Dijkhuizen is buurtbewoner en vertelt wat er aan de hand is. Dijkhuizen: “Het is nog niet zo lang geleden dat hier kinderen speelden. Tot het gebied rond de Willem Sluyterstraat opnieuw werd bestraat en de firma Dusseldorp ruimte nodig had voor machines en materiaalopslag. Maar de werkzaamheden zijn nu al geruime tijd klaar en die hekken staan er nog steeds. En het trapveldje staat onder water omdat regenwater rond zorgcomplex de Meergaarden even verderop hier wordt geloosd. In een zogenaamde wadi, een retentiegebied om overtallig regenwater nog enige tijd vast te houden. Wethouder Anjo Bosman was hier om de situatie te bekijken en vertelde over het belang van wadi’s die in heel Nederland aan populariteit winnen om droogte tegen te gaan. En dat het speelveldje nieuwe speeltoestellen krijgt. De buurt vindt dat ze onvoldoende gekend is in deze plannen. Men wil het speelveldje terug zoals het was. Ik woon hier al lang en ben juist blij met de verjonging van de buurt de laatste jaren. Daar horen spelende kinderen bij.”

Dijkhuizen woont dus al lang in de buurt. Hij heeft nog nooit iets van enige wateroverlast gemerkt. Het trapveldje is nu een modderpoel en het water dat er via een duiker instroomt ziet er niet bepaald fris uit. Het stinkt ook volgens hem. En ’s zomers is het een walhalla voor muggen. Hij vindt dat het ook tijd wordt dat de firma Dusseldorp de rommel opruimt en de hekken verwijdert.

Wethouder Anjo Bosman is in de buurt op bezoek geweest en vertelde dat in verband klimaatontwikkelingen extra waterberging noodzakelijk is. Ze had het ook over een eventuele aansluiting op een sloot even verder op. Maar volgens Dijkhuizen maakt het hoogte verschil ter plekke dat lastig. Water stroomt immers niet naar boven.

Er vallen een hoop woorden. De spandoeken maken duidelijk dat de omwonenden niet blij zijn met de situatie. Door de hekken kan er nu helemaal niets. De duiker waar water uit komt ziet er permanent uit. Het water dat er uit stroomt kleurt rood en stinkt. Maar de kinderen willen hun speelveld terug.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden